Program


4. Bőköz-Ormánság Fesztivál - Rudán Joe Akusztik Band koncert - Szarka Tamás & Ghymes koncert
3

4. Bőköz-Ormánság Fesztivál - Rudán Joe Akusztik Band koncert - Szarka Tamás & Ghymes koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 23. péntek, 18:00

4.Bőköz-Ormánság Fesztivál
2019. augusztus 23.  

18:00  Rudán Joe Akusztik Band koncert

RUDÁN JOE BAND

"Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kellene egy olyan zenekar, melynek repertoárjában egy közös pont van, és az ez én zenei pályafutásom. Negyven éve énekelek rockzenét, sok együttesben megfordultam, és rengeteg olyan nóta van, amit a közönség az én hangommal ismert és szeretett meg”
 Ezért hívtam életre 2015-ben a Rudán Joe Band formációt, a régi Coda együttesem repertoárját is életben tartva. A Rudán Joe Band műsorát úgy válogattam össze, hogy az eddigi pályafutásom legkedvesebb dalai szerepeljenek benne. A lassú balladáktól kezdve a klasszikus rockslágereken át, az akusztikus megszólalásig minden hangulatot színpadra varázsolunk.

20.30 Szarka Tamás & Ghymes koncert

Szarka Tamás & Ghymes
35 év legszebb dalai
 
A zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: a 35 éves működésük alatt eddig 25 önálló albumot jelentettek meg, több mint 3000 koncertet adtak a világ 25 országában és titkuk a folyamatos megújulásban rejlik. Ez a mindig megújulni tudás a feltétele és záloga sikereiknek.
„Szarka Tamás zeneszerző, költő és Szarka Gyula zeneszerző, a Ghymes együttes két alapító tagja a magyar és közép-kelet-európai népzenei alapokon nyugvó hagyományápoló, értékmegőrző, azt a legszélesebb környezetben megismertető és elfogadtató, népdalkincsünket megőrző és továbbadó, humanista szellemiségű, a magyar nyelvet virtuóz módon használó zeneszerzői, előadóművészi, költői, dalszövegírói munkásságukért” részesültek megosztott Kossuth-díjban 2011-ben.

Szarka Tamás  & GHYMES dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága.
Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje.
A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

„A Ghymes pontosan tudja honnan jöttünk és hová tartunk. Velük múltunk üzen jövőnknek. A Ghymes úgy autentikus, hogy közben modern. Dalaikban egyszerre old és köt a szabad improvizáció és a szigorú szabályú pentaton. Tisztaság és őserő. A Ghymes minden irányból érkezik, de pontosan közép-kelet európai szívünk közepébe tart.“ (Radics Gábor - est.hu).

„A Ghymes sikerének alapja az a zenei szivárvány, amely folyamatosan feltűnik megszólalásukkor, és amelyet az átélt, éltető hagyomány és a ma között feszítenek ki égboltunkra zenéjükkel. Ez alatt változunk át mi is, boldog hallgatók, válunk jobbakká, eggyé külhoni-belhoni magyarként, európaiként. Koncertjük után jobban szeretjük társunkat, elhatározzuk, hogy gyerekeinkre is jobban figyelünk és nemcsak Magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. Boldogabbak leszünk tehát, hitünket erősíti a Ghymes-zene, és ez a legtöbb, amit a zene és ez a varázslatos zenekar adhat.“ (Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója)


 

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

További ajánlataink


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!