Program


A halhatatlan kedves / MATINÉKONCERTEK

A halhatatlan kedves / MATINÉKONCERTEK

Negyed évezrede született a zenetörténet legnagyobb felforgatója, Beethoven, aki szétrobbantotta a klasszikus formákat, és előkészítette a romantikát. Ötvenhat évet élt, de művei tanúsága szerint mindig lázongó, ifjú lélek maradt. Nem csoda, hogy a Müpa is a fiatalokat invitálja délelőtti beszélgetős hangversenyeire.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 16. vasárnap, 11:00

2020. február 16. vasárnap 11:00 — 13:00

    Beethoven: f-moll („Appassionata”) szonáta, op. 57 - I. tétel
    Beethoven: A távoli kedveshez, op. 98
    Beethoven: Esz-dúr („Les adieux”) szonáta, op. 81a - részletek
    Beethoven: C-dúr („Razumovszkij”) vonósnégyes, op. 59, No. 3 - I. és II. tétel

Ludwig van Beethoven szenvedélyes ember volt, nem csoda, hogy zenéje is tele van érzelemmel, indulattal. Leginkább „passzionátus” műve a melléknevében is Appassionatának nevezett zongoraszonáta, a műfaj egyik nagyszabású, virtuóz remekműve. A szenvedély az emberi kapcsolatteremtés kísérőjelensége. A kapcsolatokkal Beethovennek, a kivételes szellemnek és konfliktusokban gazdag életű, „nehéz embernek” sok baja akadt - szerelemmel, barátsággal egyaránt. A szerelmet idézi meg az egybekomponált romantikus dalsorozatokat előlegező A távoli kedveshez című ciklus, a barátságot pedig a Les Adieux szonáta.
A hangverseny amellett, hogy megrajzolja a szerelemben, barátságban egyaránt szenvedélyes Beethoven portréját, „mellékesen”, az életmű középső - érett, megállapodott - alkotókorszakából is ízelítőt kínál: ennek művei szólalnak meg ez alkalommal, s ennek egyik kimagasló képviselője a kifinomult ízlésű bécsi orosz nagykövet, Andrej Kirillovics Razumovszkij gróf megrendelése nyomán keletkezett három kvartett, melyből az utolsó, C-dúr vonósnégyes két tételét halljuk, az Accord Quartet tolmácsolásában.

Az előadás előtt, 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel ingyenes interaktív, játékos foglalkozást tartunk, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező iskolai csoportokat, illetve iskolás korú egyéni jelentkezőket várunk. Előzetesen jelentkezni legkésőbb az előadást megelőző szerda éjfélig lehet a csip@mupa.hu címen, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. A foglalkozást, amely hatéves kortól ajánlott, minimum 6 főnek tartjuk meg.

Korosztály: 10-14 év

Közreműködők:
ének: Kolonits Klára
műsorvezető: Fazekas Gergely

Accord Quartet:
hegedű: Mező Péter, Veér Csongor
brácsa: Kondor Péter
gordonka: Ölveti Mátyás

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!