Program


A látás zavarai, gyógyítás módjai, Dr. Elek Ilona előadása

A látás zavarai, gyógyítás módjai, Dr. Elek Ilona előadása

Gödöllői Akadémia 2020. 1. félév 3. előadása
F62 Rendezvény- és kiállítóterem
Esemény kezdése: 2020. 03. 20. (péntek) 16.00

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 20. péntek, 16:00

Az egészségügy legrangosabb kitüntetésével, a Batthyány-Strattman László - Díjjal ismerte el a szaktárca dr. Elek Ilona szemész főorvos több mint négy évtizedes orvosi munkáját. Tőle hallhatunk előadást a szemről, a látásról, rajzokkal illusztrálva. Az előadást maguk az érdeklődők színesíthetik a témához kapcsolódó kérdéseikkel.

A szem a legfontosabb érzékszervünk: A külvilágról érkező információk 75 - 85 %-át látás útján nyerjük.

A szemgolyóban keletkező képet a látóideg a látópályán keresztül közvetíti az agyunkba, ahol az információk térbeli képpé alakulnak. A jó minőségű információhoz tehát ép szemgolyó: tiszta fénytörő-közegek, optimális optikai viszonyok = helyes fénytörés, ép retina, az éleslátás helyén (sárgafolt) jó felbontóképesség, jól működő látóideg szükséges, továbbá az, hogy a képet a megfelelő agykérgi területek jól fel tudják dolgozni.

Ha ezek közül a feltételek közül valamelyik nem teljesül, jön létre a látás zavara, ami lehet egyszerű optikai hiba: szemüvegre van szükség, de lehet az a fénytörő-közegek homály (pl. szürkehályog), az ideghártya és / vagy az éleslátás helyének vérkeringési zavara, vagy a látóideg működési zavara szembetegség (pl zöldhályog) vagy idegrendszeri betegség (agyvérzés, daganat, stb.) következtében. Ezek gyógyítása lehet megelőzés, lehet szemüveg-felírás, lehet szemcsepp, lehet műtét, lehet lézeres beavatkozás, de lehet a szemgolyó belsejébe adott injekció is - természetesen a betegség és a beteg igényei szerint.

 

 

 

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

További ajánlataink


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!