Program


A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Würtz Ádám grafikai művészete

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Würtz Ádám grafikai művészete

A magyar grafika nagy generációja a hatvanas években
Dr. Révész Emese művészettörténész, egyetemi docens előadás-sorozata

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A magyar grafika... - Révész Emese művészettörténész előadása: Würtz Ádám grafikai művészete

Az 1960-as évek a magyar művészi grafika virágkora volt. A klasszikus grafikai technikákat kiválóan ismerő mesterek léptek színre, a hazai és nemzetközi színtéren egyaránt sikereket aratva mívesen megformált rézkarcokkal, linómetszetekkel és litográfiákkal. Szürreális, szimbolista kompozícióikat részletgazdag, figuratív, elbeszélő előadásmód jellemezte. A művészi grafika és könyvillusztráció kibontakozását a Kádár-kori állami mecenatúra intézményrendszere is felkarolta és segítette. Az előadás-sorozat a korszak jelentős grafikai életműveibe enged bepillantást, Kondor Béla, Gross Arnold, Rékassy Csaba és Würtz Ádám művészetét bemutatva. Olyan terület ez, amely napjainkban került ismét a műkedvelők és gyűjtők figyelmének középpontjába.

Ajánlatunk


Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

További ajánlataink


Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!