Program


A Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tagozatának műsora

A Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tagozatának műsora

A Magyar Táncművészeti Egyetem 2018-ban indult néptánc tagozatának most látható műsora már előrevetíti a jövő évben megvalósuló záró akkordot, a koncertvizsgájuk előadását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 14. kedd, 19:00

A néptánc tagozat tanulmányainak elsődleges célja az autentikus néptánc minél szélesebb körű és mélységekbe menő elsajátítása, amely most két különböző nézőpontból kerül bemutatásra. Az első részben, Szabad madár címmel, az elsajátított táncanyagokból, a mesterek által meghatározott keretek között, csak az improvizációs készségüket megcsillogtatva vezetik be a nézőket a Kalotaszeg és a Gyimes báli forgatagába, annak hangulatába. A második rész programját a gyűjtésekből megismert folklórt feldolgozó, annak lépésanyagát, mozdulat rendszerét felhasználó kisebb- nagyobb lélegzetű, létszámú koreográfiák, táncszínházi műsorszámok adják. A fantasztikus hangszer kínálattal rendelkező Naszály zenekar már a tagozat előző, akkor még egy részes műsorában is kiválóan muzsikált, húzta a talpalávalót, segítette a növendékek munkáját. Reményeink szerint ez a harmonikus együttműködés kitart az utolsó pillanatig, a koncertvizsgáig is.

Közreműködők: Naszály zenekar és Lukács István “Luki”, Vellner Balázs

Néptánc mesterek: Appelshoffer János, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Végső Miklós

Vendég koreográfusok: Ágfalvi György, Farkas Máté, Juhász Zsolt

Szerkesztő-rendező: Appelshoffer János, Rémi Tünde

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

További ajánlataink


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!