Program


A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

A művészet templomai: A Prado Múzeum – A csodák gyűjteménye

olasz ismeretterjesztő film, 92 perc, 2019
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 13. csütörtök, 14:30

Rendező: Valeria Parisi
Szereplő: Jeremy Irons

 

Fennállásának 200. évfordulóján a világ egyik leglátogatottabb múzeuma különleges utazásra hívja a nézőket a jeles intézmény termein keresztül, A művészet templomai sorozat októberi premierfilmjében bemutatva azok történetét és titkait. A szépség és a művészet történetén átívelő felfedezőúton az Oscar-díjas színész, Jeremy Irons kalauzolja végig a nézőket.

A film október 8-án 19:00 órakor kezdődő, a Spanyol Nagykövetséggel és a Cervantes Intézettel együttműködésben megvalósuló premier előtti vetítésének díszvendége, Dr. Joan Molina Figueres, egyetemi tanár (Gironai Egyetem, Művészettörténet tanszék), a Prado Múzeum kurátora.

A több mint 8000 darabos, páratlan gyűjtemény méltán csábít évente majdnem hárommillió látogatót Madrid városába. Lenyűgöző mesterművek illusztrálják Spanyolország és az egész európai kontinens történetét, az egyetemes művészet egyik legfontosabb szentélyében. A gazdag gyűjtemény királyokról, királynőkről, dinasztiákról, háborúkról, vereségekről és győzelmekről mesél, valamint olyan emberek érzéseit és gon- dolatait mutatja be, akiknek sorsa a múltban vagy éppen a jelenben összefonódott a múze- uméval: uralkodók, festők, művészek, építészek, műgyűjtők, kurátorok, értelmiségiek vagy maguk a látogatók. Ebben a rendkívül széles körű hagyatékban többek között Vélazquez, Rubens, Tiziano, Mantegna, Bosch, Goya vagy El Greco művei is megtalálhatóak.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Neoton musical musical két részben esőnap július 15.

További ajánlataink


Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!