Program


A patikus titka - hogyan készült a csokoládé a 18.sz. patikában? - KÖN napok - Regisztrációs jegy

A patikus titka - hogyan készült a csokoládé a 18.sz. patikában? - KÖN napok - Regisztrációs jegy

A 18. század végén a patika már tele volt cukorkákkal, konfektekkel, cukrozott virággal, kandírozott gyümölccsel, édes likőrökkel. Mivel Budán kevés cukorkakészítő működött, a patikában is lehetett kapni édességet. A patikában árult különlegesség, a csokoládé, Beer József Kajetánnak, a patikusnak az 1780-as évek közepétől egyik megélhetési forrása lett, bár állítása szerint ezzel leginkább felesége foglalatoskodott.  több...

A 18. század végén a patika már tele volt cukorkákkal, konfektekkel, cukrozott virággal, kandírozott gyümölccsel, édes likőrökkel. Mivel Budán kevés cukorkakészítő működött, a patikában is lehetett kapni édességet. A patikában árult különlegesség, a csokoládé, Beer József Kajetánnak, a patikusnak az 1780-as évek közepétől egyik megélhetési forrása lett, bár állítása szerint ezzel leginkább felesége foglalatoskodott. A csokoládét pörkölt, hántolt kakaóbabból készítették, nádcukor, fahéj, vanília hozzáadásával.

Ajánló


A Madách Színház ROCKSULI címmel új rock musical bemutatójára készül.

Lehár Ferenc legmulatságosabb operettje arról szól, mi történik akkor, ha nem csak a…

Miután világszerte teltházas koncertekkel örvendeztették meg rajongóikat, a híres 2CELLOS duó egyik tagja,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!