Program


A spanyol gitár elbűvölő világa
2

A spanyol gitár elbűvölő világa

A program jelentős hazai és nemzetközi érdeklődésre tart számot, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a spanyol gitár varázsos világának pozitív fogadtatása és a közönségsiker garantált.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 30. szombat, 19:00

 Műsor:

José María Gallardo del Rey és Miguel Ángel Cortés:
Del Sacromonte al porvenir (Guajira)
Árbol de la bella sombra (Tangos)
Jabonero de la china (Bulería)
Noches de San Lorenzo (Preludio-Fuego-Plaza)
Nuestros mayores
Adagio flamenco & Aire de la cueva (Adagio & Tangos)
Bulería del 28 (Bulería)
M. Font de Anta:
Amargura
José María Gallardo del Rey és Miguel Ángel Cortés:
Silverio, ¡Qué Flamenco! Tangos/Rumba


Közreműködik:

Miguel Ángel Cortés – flamenco gitár
José María Gallardo del Rey – klasszikus gitár

A Lo Cortés no quita lo Gallardo sokkal több, mint a csodálatos művészek neve alapján, szójátékkal történő utalás egy régi spanyol közmondásra („lo cortés no quita lo valiente”, azaz a jólneveltség nem zárja ki a talpraesettséget, esetünkben a klasszikus nem zárja ki a flamenco-t).

A Lo Cortés no quita lo Gallardo, napjainkban a spanyol gitár két legnemzetközibb gitárművésze, Miguel Ángel Cortés és José María Gallardo del Rey ambiciózus és tudatos közös projektje, akik azt az üzenetet kívánják közvetíteni számunkra, hogy a klasszikus és a flamenco spanyol gitárzenei vonatkozásai nemhogy nem zárják ki, hanem épp ellenkezőleg, erősítik egymást.

Eredeti alkotásokon keresztül, a duó tökéletes szimbiózist hoz létre a klasszikus és a flamenco között, a fennkölt finomság technikájával mutatva be azt, hogy mindkét művészi világ ágazatai a spanyol gitár közös törzsében gyökereznek, amelyben különböző stílus- és kifejezésmódot juttat érvényre, de ugyanazon lélekkel és ugyanazon erővel. Végeredményben ugyanazon alkotó folyamat két oldalaként.

Eltérő hagyományok alapján kialakult előadóművészi személyiségük egyesülése lenyűgöző dialógust alkot, amely a klasszikus-flamenco aktuális nyelvezetén keresztül árasztja a spanyol gitár kifejezőerejét, érzelmességét és önnön valóját.

A határok feszegetésének felelőssége igazi kihívás volt a művészek számára és rendkívüli eredményt sikerül elérniük.  A Lo Cortés no quita lo Gallardo napjaink gitárduóinak legambiciózusabb művészeti elvárásainak felel meg, annak bizonyítékaként, hogy a zenei alkotóvilág változásokon megy keresztül.

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

zenés játék két részben

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

További ajánlataink


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!