Program


A szarvassá változott fiú Kiáltozás a titkok kapujából

A szarvassá változott fiú Kiáltozás a titkok kapujából

Film, amelybe Vidnyánszky Attila saját és kárpátaljai társulata történetét, a beregszászi színház viszontagságait, gyönyörűségeit és sikereit beleszövi. Üzenet, amelyet a szarvassá változott fiú küld a "titkok kapujából"- az az egy, aki feljut a kapuba, visszanéz és megüzeni a jó hírt...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 14. péntek, 17:00

A szarvassá változott fiú - Kiáltozás a titkok kapujából

Juhász Ferenc csodálatos művéből, A szarvassá változott fiú című költeményből - melyet Bartók Béla zenéje ihletett - Vidnyánszky Attila korábban nagysikerű színházi előadást rendezett, amelynek bemutatója 2003. július 2-án volt a Gyulai Várszínházban.
2014-ben három Kossuth-díjas művész: egy költő, egy színész és egy rendező, valamint a beregszászi színház művészei és társulata összefogott, hogy filmre vigye a kortárs magyar költészet egyik legzseniálisabb alkotását. Új értelmezéssel, új művészeti alkotás született, amely ötvözi a filmes és a színházi "nyelvet" amely az alkotás folyamatáról, a színházcsinálásról szól. Film, amelybe Vidnyánszky Attila saját és kárpátaljai társulata történetét, a beregszászi színház viszontagságait, gyönyörűségeit és sikereit beleszövi. Üzenet, amelyet a szarvassá változott fiú küld a "titkok kapujából"- az az egy, aki feljut a kapuba, visszanéz és megüzeni a jó hírt...

Juhász Ferenc verséből a forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Vidnyánszky Attila

Főszereplők:
Törőcsik Mari
Trill Zsolt

Ajánlatunk


A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

További ajánlataink


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!