Program


A tanú (Pannónia)

A tanú (Pannónia)

Rendező: Bacsó Péter
Forgatókönyvíró: Bacsó Péter, Operatőr: Zsombolyai János, Zene: Vukán György, Díszlet: Vayer Tamás, Jelmez: Ján Katalin, Vágó: Boronkay Sándor
Szereplők: Kállai Ferenc, Fábri Zoltán, Őze Lajos, Both Béla, Monori Lili, Versényi Ida, Metzradt Georgette, Bitskey Károly, Vámos Miklós, Kézdy…  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 25. hétfő, 20:30

Az ötvenes évek legvadabb személyi kultuszát figurázza ki Bacsó Péter tíz évre betiltott, valós történelmi figurák ihlette szatírája, amely már a dobozban tartva is kultuszfilm lett, mondatai szállóigékké váltak az évtizedek folyamán.

Pelikán József gátőr egy nyári hajnalon orvhorgászra akad, aki nem más, mint régi barátja, és illegális harcostársa, Dániel Zoltán, jelenleg miniszter.  Dániel akaratlanul is lebuktatja barátját, amint a Pelikánt zaklató ávósóknak megmutatja egykori föld alatti búvóhelyét, ahol Pelikán annak idején őt, most pedig feketén vágott disznó „bűnjeleit” rejtegeti. Virág elvtárs, az ÁVÓ szabóból lett nagyfőnöke, azonban kiemeli a börtönből és három mesei próba elé állítja Pelikánt, hogy „egyszer majd kérhessen tőle valamit”. Pelikánt a börtönből titokzatos fekete autó szállítja az uszoda, a vidámpark és a narancstermelő gazdaság igazgatói irodáiba, hogy Virág elvtárs támogató közreműködésével tanú lehessen a Dániel Zoltán elleni koncepciós perben.

A film teljeskörű digitális restaurálása 2018-ban zajlott a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívuma hosszútávú filmfelújítási programjának keretében a Filmlaborban Andor Tamás operatőr közreműködésével.

Ajánlatunk


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

További ajánlataink


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!