Program


Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes - Elfeledett legényesek

Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes - Elfeledett legényesek

Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes: Elfeledett legényesek
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 26. kedd, 19:00

A Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili vezetésével működő Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes hamarosan 30 éves fennállását ünnepli. A háromszorosan Kiválóan Minősült együttes országos szakmai fórumok rendszeres közreműködője, díjazottja; tagjai számos együttesi és egyéni díjjal büszkélkedhetnek. Művészeti vezetőik olyan kiváló táncos-koreográfusok, akik komoly kreativitást igénylő feladatot teljesítenek: a szakmai hitelesség megtartása mellett a 21. század kihívásainak megfelelő, előremutató, a „ma” emberéhez szóló táncműsorok megalkotásán dolgoznak. A Kárpát-medence gazdag népi kulturális értékeit látványos koreográfiák formájában állítják színpadra.

Az Elfeledett legényesek, az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes első olyan egész estés műsora, melyet Fundák Kristóf művészeti vezető kizárólag a férfi tánckarra alkotott meg. A műsor társkoreográfusa Fodor Mátyás, énekmester: Fundák - Kaszai Lili.

Az Elfeledett legényesek műsor alkotási folyamata 2021 január óta tart. Az előadás széles autentikus mozgáskincsből táplálkozik, szinte minden tájegységről láthatunk férfi táncokat, többek között dél - alföldi, bukovinai , moldvai, küküllő-menti, kalotaszegi, mezőségi táncanyagok alkotják a műsor gerincvonalát.

A Kárpát-medence egyes tájegységeinek autentikus táncai és zenéi kortárs színpadi megoldásokkal gazdagítva mutatnak rá hagyományos népi kultúránk sokszínűségére, melyben a Zagyva banda muzsikája adja a népzenei alapot.

Rendező - koreográfus: Fundák Kristóf
Társkoreográfus: Fodor Mátyás
Énekmester: Fundák - Kaszai Lili
Művészeti vezetők: Fundák Kristóf és Fundák - Kaszai Lili
Fény: Papp Kornél

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!