Program


Anima Sound System: Szerelmes, gyilkos balladák

Anima Sound System: Szerelmes, gyilkos balladák

A Szerelmes, gyilkos balladák című program régi és új Anima-dalokat és rengeteg művészbarátot vonultat fel vendégként. A magyar anyanyelv és a népballadák által megihletett, nagyívű produkció, amely egyszerre hagyományőrző és kísérletező.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 24. csütörtök, 20:00

Anima Sound System: Szerelmes, gyilkos balladák

Az Anima Sound System a magyar elektronikus tánczene eklektikus stílusú, több mint negyedszázada meghatározó, máig folytonos megújulásával meglepő formációja. A zenélés mellett író, tanító Prieger Zsolt vezette együttes ezúttal a szerelem témája köré épít színpadi estet. A Szerelmes, gyilkos balladák című program régi és új Anima-dalokat és rengeteg művészbarátot vonultat fel vendégként. A magyar anyanyelv és a népballadák által megihletett, nagyívű produkció, amely egyszerre hagyományőrző és kísérletező.

A Prieger-testvérek - Zsolt és Szabolcs - által 1993-ban alapított Anima Sound System legfőbb erőssége a táncoltatás mellett a művészi bátorság: az, hogy időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és egészen újba kezdeni. Prieger Zsolt és zenekara legújabb műsorával természetesen ezúttal is ezt teszi: a Szerelmes, gyilkos balladák egy „színházi koncert-látomás”, amely a Hey, June!-on hallható bemutató napján lemezen is megjelenik. A hangszereseket, színészeket, filmeseket és fényművészeket felvonultató, nagyszabású produkció témája a szerelem, annak megannyi szelíd, erotikus vagy éppen abszurdan gyilkos megnyilvánulása, élőben és filmvásznon elmesélve. „Zenei-, költészeti-, vizuális- és mozgásbomba, mely bizonyítja, hogy a műfajok és stílusok »Anima-módra« átjárhatók, a magyar kulturális hagyomány pedig halhatatlan, ugyanakkor mindenestül modern.” Összművészeti, hamisítatlan Anima Sound System-koncerten vehetünk részt orgonával, cimbalommal, hegedűkkel, népzenével és rengeteg neves közreműködővel kiegészülve.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

További ajánlataink


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!