Program


Anoushka Shankar – Shiraz

Anoushka Shankar – Shiraz

A szitárművész második alkalommal tér vissza a Müpába, ezúttal egészen egyedi, filmvetítéses koncerttel: új kísérőzenét komponált egy epikus indiai némafilmhez, a Taj Mahal romantikus történetét feldolgozó 1928-as Shirazhoz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 23. csütörtök, 20:00

Anoushka Shankar – Shiraz

szitár: Anoushka Shankar

Közreműködők:
cselló, zongora: Danny Keane
klarinét: Idris Rahman
hegedű: Preetha Narayanan
fuvola: Graeme Blevins
mridangam, ghatam, doromb, kandzsira: Pirashanna Thevarajah
tabla, basszustabla: Sanju Sahai
harmónium, Moog szintetizátor, moduláris szintetizátorok: Christopher Kemsley

Alkotók:
kísérőzene: Anoushka Shankar
zenekari hangszerelés: Julian Hepple, Danny Keane
hangdesign: Dennis Fernandez, Julian Hepple
zenei felügyelő:Julian Hepple
videótechnika: John Brown

Anoushka Shankar a hindusztáni klasszikus zene és szitár egyik kortárs mestere, aki elkalandozik az indiai artpop világába is. Ravi Shankar lánya, Norah Jones féltestvére méltó örököse apjának, Jonesszal és más popsztárokkal (Sting, M.I.A.) közös dalai pedig érzékenyek és erősek.

A Londonban született Anoushka Shankart apja, az indiai zene óriása, Ravi Shankar már hétéves korában tanítani kezdte, a tehetséges zenész pedig a szülői árnyékból kilépve két remek hindusztáni klasszikus zenei lemezzel mutatkozott be. Önmaga jogán is elismert kiemelkedő zeneiségét hol klasszikus módon, hol indiai zenét elektronikával keresztező dalokban, hol a world music, hol az általa komponált artpop-szerzemények területén mutatja meg Shankar, aki apjával és féltestvérével is sokszor dolgozott együtt. A Brit Filmintézet 2017-ben kérte fel, hogy a Shiraz című 1928-as némafilm felújított változatához komponáljon kísérőzenét. A kétórás, epikus szerelmes mozi a Taj Mahal háttértörténetét helyezi fiktív környezetbe - több ezer statisztát megmozgató, grandiózus alkotás, amelyhez Shankar hasonlóan nagyszabású és sokrétű zenét komponált. Egyaránt keveredik benne a 17. század autentikus hangzásvilága és a kilencven évvel ezelőtti filmforgatás időszakának zenei nyelve Anoushka Shankar és együttese sajátos, mai stílusával. Ambiciózus vállalkozás. Lehengerlő élmény nézni a filmet, amelyet Anoushka Shankar hét zenésztársával kísér élőben.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

További ajánlataink


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!