Program


ArcMás másképp – Zene-Idő Fodor Ákos emlékest

ArcMás másképp – Zene-Idő Fodor Ákos emlékest

A költő harmadik, 2019-ben megjelent posztumusz kötete, a: "Zene-idő", melynek apropóján ezen az emlékesten „zenés” oldaláról is megismerhetik Fodor Ákost az érdeklődők.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 10. csütörtök, 19:00

Szinte mindig vele volt a zene – körülötte is, benne is. Egykor zongorázni és fuvolázni tanult, konzervatóriumot végzett, majd a Zeneakadémián diplomázott; sokáig dolgozott zenei szerkesztőként, és zenetudományi feladatokat is kapott. Több mint ötven zenés színpadi mű szövegeinek fordításában, megírásában működött közre, dalszövegeket írt. Fodor Ákos (1945–2015) hivatásává azonban a költészet vált, egyik jellegzetes versformájává/műfajává pedig a japán eredetű, 17 szótagból álló haiku. Ezt sokan tudják róla, de azt már kevesebben, hogy korántsem csak haikukat írt, és hogy zenei élményei számos szövegét szövik át így vagy úgy. Ezekből ad közre válogatást a költő harmadik, 2019-ben megjelent posztumusz kötete, a Zene-idő, melynek apropóján ezen az emlékesten „zenés” oldaláról is megismerhetik Fodor Ákost az érdeklődők.

Közreműködők: Dolák-Saly Róbert előadóművész, író, zeneszerző, Hrutka Róbert zenész, zeneszerző, producer, Karalyos Gábor színművész, Podonyi Hedvig újságíró

Az est háziasszonya: Barabás Éva

Ajánlatunk


zenés party két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

További ajánlataink


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!