Program


Átváltozás

Átváltozás

Az előadás Pilinszky János Átváltozás című verséből indulva a saját jelen identitsunkkal és annak változásával foglalkozik. Hogyan, mivel vagyunk itt egyenként, és ez hogyan alkot egy közös folyamatot? Mit mutatok meg szívesen? Mit rejtenék el? És az, hogy ezt megmutatjuk, az változtat rajtunk? Változtat rajtatok?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 23. szerda, 19:00

ÁTVÁLTOZÁS - Kísérleti mozgásszínházi előadás

Változás. Átváltozás.
Alakulások.

A gyermekkorból a felnőttbe, az egyik identitásból a másikba, az egyénből az együttbe… folyamatos úton levés.

Az ArtMan Egyesület ifjúsági programja a 2020-ban létrejött ArtMenők. Célja, hogy a  különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok együtt és egyenértékűen, közös témafelvetések és döntések mentén vegyenek részt a mozgásos foglalkozásokon. Ezeken az alkalmakon alkotói és előadóművészi folyamatokon keresztül mozgásszínházi előadások jönnek létre. Első hosszabb produkciójukat Átváltozás címmel láthatják a nézők a Radnóti Tesla Laborban.

SZEREPLŐK:
BODÓCS DIÁNA
CZAKÓ GABRIELLA
DOBAY JÚLIA
KOVÁTS ROZÁLIA
MÉHN MÁRK
NAGY LEVENTE
PATAKI PANKA
SUDÁR HENRIETTA
TÓTH KÁROLY
KOVÁTS ADÉL
NAGY MÁRK

Asszisztensek: Dobay Júlia, Tóth Károly
Rendezők: JOBBÁGY BERNADETT, MÉSZÖLY ANDREA

Támogatók: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Budavári Önkormányzat, MáraiKult
Együttműködő partner: Radnóti Miklós Színház, Műhely Alapítvány

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

További ajánlataink


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!