Program


Az Apostol

Az Apostol

A rendezés ki szeretné emelni a Petőfi és Szilveszter közti rokonságot, ezért a szövegkönyv elkészítése során élünk a szövegmontázs módszerével: több Petőfi-verset is Szilveszter szájába adunk, hogy hangsúlyozzuk: nemcsak a költemény főhősének, hanem az egyik legnagyobb magyar és európai romantikus költőnek a gondolatairól van szó a világjobbítás problematikáját illetően.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 18. szombat, 19:30

k2 Színház: Petőfi Sándor: Az apostol
korosztály: 14+

Az előadás közege a ma: akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy az előadás eljátszik a gondolattal: hogy mi lenne, ha Petőfi Sándor ma feltámadna, és elkezdené megjobbítani a világot a maga XIX. századi eszméivel.

A rendezés ki szeretné emelni a Petőfi és Szilveszter közti rokonságot, ezért a szövegkönyv elkészítése során élünk a szövegmontázs módszerével: több Petőfi-verset is Szilveszter szájába adunk, hogy hangsúlyozzuk: nemcsak a költemény főhősének, hanem az egyik legnagyobb magyar és európai romantikus költőnek a gondolatairól van szó a világjobbítás problematikáját illetően.

„Az apostol számomra a világjobbítás problematikájának nagy műve. A romantikus elbeszélő költemény a főhős, Szilveszter életén keresztül mutatja be, milyen végzet vár azokra, akik életüket annak áldozzák, hogy a világ, ez a hatalmas "szőlőszem" egy szép napon majd megérjen. A mából visszatekintve Petőfi Apostolára a legizgalmasabb momentum a két történelmi pillanat - a XIX. század közepe, a magyar romantika virágkora, valamint a XXI. század értékválsággal küzdő jelenkora - egymással való ütköztetése. Mennyiben módosulna Szilveszter sorsa, ha az általa képviselt értékrendszerrel mai világunkban kellene boldogulnia? Őrültnek néznék a szőlőszem-hasonlatát hallva? Netán sztár lenne? Vagy politikai pályára léphetne? Esetleg a világ teljesen közömbösen kezelné világjobbító szándékait? Egyáltalán: hogyan ítélünk meg ma egy világjobbítót: félünk tőle, vagy istenítjük? Ennek az igencsak aktuális kérdésnek a körbejárására kínál lehetőséget Az apostol színrevitele.” – Benkó Bence, az előadás rendezője.

Színészek: Király Dániel, Piti Emőke, Pálóczi Bence e.h. és m.v.
Rendező: Benkó Bence
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Summa Artium

Ajánlatunk


10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Gary úgy érzi, mindent megad a családjának. Értük dolgozik állandóan, ügyfeleivel is ezért jár el golfozni, meccsekre. Maggie magányosnak és elveszettnek érzi magát a házasságukban. Nem tudja, mit akar, csak azt, hogy képtelen így folytatni. Két középkorú ember. Egykor elkötelezték magukat egymásnak, a hétköznapok sűrűjében azonban egyszer csak elsodródtak egymástól. Mások már a vágyaik, mások a céljaik.

További ajánlataink


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!