Program


Pétery Dóra és Kun Rajmund orgonaestje / ORGONABÉRLET / SENIOROK ÉVADA

Pétery Dóra és Kun Rajmund orgonaestje / ORGONABÉRLET / SENIOROK ÉVADA



 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 5. hétfő, 19:30

Bach – Duruflé – Szathmáry / ORGONABÉRLET / SENIOROK ÉVADA

Műsor:

    Szathmáry Zsigmond: Feuertaufe
    J. S. Bach: c-moll passacaglia és fúga, BWV 582
    Szathmáry Zsigmond: Cadenza con ostinati per violino e organo (magyarországi bemutató)
    J. S. Bach: E-dúr szonáta - Adagio, BWV 1016
    Szathmáry Zsigmond: Fukushima requiem (magyarországi bemutató)
    Duruflé: Requiem

Vezényel:
 Vajda Gergely, Nemes László Norbert

Közreműködők:

orgona
    Szathmáry Zsigmond
    Pétery Dóra
    Reincke Ivan-Bogdan
    Kun Rajmund
hegedű
    Szathmáry Anikó
bariton
    Haja Zsolt
    Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karigazgató: Nemes László Norbert)
    UMZE Kamaraegyüttes


Régi évszázadokban az orgonista nemcsak előadóművész: zeneszerző is volt, hiszen templomi szolgálatot teljesítve liturgikus műveket kellett alkotnia az egyházi ünnepekre. A hangszer mai játékosai közül sokan őrzik tevékenységükben a komponálás hagyományát. Közülük való a Németországban élő magyar orgonaművész, hangszerének elismert mestere: egyszemélyben a modern repertoár hiteles tolmácsolója és vérbeli kortárs alkotó, akinek zeneszerzői gondolkodását olyan egyéniségek inspirálták, mint Pousseur, Stockhausen, Ligeti.

A hódmezővásárhelyi születésű Szathmáry Zsigmond (1939) a budapesti Zeneakadémián végezte tanulmányait Szabó Ferenc (zeneszerzés) és Gergely Ferenc (orgona) növendékeként, majd posztgraduális képzés keretében előbb 1963-ban Bécsben, később 1964-től Kölnben és Darmstadtban tökéletesítette tudását. Mesterei közé tartozott Alois Forer és Helmut Walcha. Kántorként működött Hamburg-Wellingsbüttelben és a brémai dómban; 1972-től Lübeck, Bréma, Hannover konzervatóriumaiban tanított. 1978-ban a freiburgi Zeneművészeti Főiskola professzora lett. Vendégként tanított Tokióban és Szöulban, kurzust tartott Haarlemben, Darmstadtban, valamint Európa, Észak-Amerika, Japán és Dél-Korea számos konzervatóriumán és egyetemén. Karmesterként is nemzetközi elismerést aratott. Számos kortárs művet mutatott be, együttműködésben olyan zeneszerzőkkel, mint Heinz Holliger, Wolfgang Rihm, Luciano Berio vagy Mauricio Kagel. Budapesti koncertjét, amelynek műsorán két requiem is helyet kapott - kiváló közreműködőkkel -, a tiszteletadás és megemlékezés gondolata uralja.

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

További ajánlataink


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!