Program


Beethoven:Egmont-nyitány/ III. c-moll zongoraverseny/Csajkovszkij:IV.szimfónia (Pletnyov&Concerto)
2

Beethoven:Egmont-nyitány/ III. c-moll zongoraverseny/Csajkovszkij:IV.szimfónia (Pletnyov&Concerto)

A szimfonikus repertoár három megkerülhetetlen remekművét ígéri a Concerto Budapest márciusi koncertje, ráadásul a hangverseny szólistája a karmesterként is jelentős orosz zongoraművész, Mihail Pletnyov lesz, aki két évvel ezelőtt épp a pandémia kitörése előtt a Concerto Budapest szervezésében adott nagy sikerű szólóestet a Müpában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 18. péntek, 19:30

Mihail Pletnyov, Takács-Nagy Gábor és a Concerto Budapest

Műsor:
Beethoven: Egmont-nyitány, op. 84
Beethoven: III. (c-moll) zongoraverseny, op. 37
---szünet---
Csajkovszkij: IV. (f-moll) szimfónia, op. 36

Közreműködik: Mihail Pletnyov zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Takács-Nagy Gábor

A szimfonikus repertoár három megkerülhetetlen remekművét ígéri a Concerto Budapest márciusi koncertje, ráadásul a hangverseny szólistája a karmesterként is jelentős orosz zongoraművész, Mihail Pletnyov lesz, aki két évvel ezelőtt épp a pandémia kitörése előtt a Concerto Budapest szervezésében adott nagy sikerű szólóestet a Müpában. Most Takács-Nagy Gábor értő dirigálásával játssza Beethoven drámai fordulatokban bővelkedő versenyművét.

A koncert Beethoven sokat idézett művével, a híres Egmont-nyitánnyal indít, melynek középpontjában a tragikus németalföldi hős, Egmont gróf alakja jelenik meg, akinek kivégzése szabadságharchoz, majd győzelemhez vezetett, a nyitány pedig összeforrott az 1956-os eseményekkel is. Ezt követi a német zeneszerző harmadik, c-moll zongoraversenye, melynek már hangneme is előre érezteti, hogy hasonlóan drámai, tragikus hangvételre számíthatunk, mint az Egmont-nyitányban. És valóban, Beethoven jellegzetes c-moll hangja mindig pátosszal teli, és gyakran az Istennel perlekedő ember képét sejteti. A versenymű szólistája a világhírű zongoraművész-karmester, Mihail Pletnyov lesz, aki 1990-ben alapította az Orosz Nemzeti Zenekart, repertoárján pedig igen fontos helyet foglal el a bonni mester muzsikája is, hiszen 2007-ben dirigensként lemezre vette Beethoven kilenc szimfóniáját.

Míg az első rész Egmont-nyitányában egy egész nemzet sorsa fogalmazódik meg, addig a második részben a személyes sors viharaival találjuk szembe magunkat: Csajkovszkij Negyedik szimfóniájának központi témája ugyanis a sors, akárcsak Beethoven Ötödikjének, azonban a népzenegyűjtő Bartók is eszünkbe juthat róla, hiszen Csajkovszkij művének fináléjában az „Áll egy ifjú nyírfa a réten” kezdetű orosz népdalra ismerhetünk. A különleges zenei és tematikus kapcsolatokat felvonultató koncertet az örökifjú, mindig szívvel-lélekkel muzsikáló Takács-Nagy Gábor vezényli.

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

További ajánlataink


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!