Program


Bencs estek - Többszemközt: Beszélgetés Závada Péterrel

Bencs estek - Többszemközt: Beszélgetés Závada Péterrel

Bár a Bencs Villa nyárestéi véget értek, semmi ok a csüggedésre. Hiszen az ősz első vendége Závada Péter, költő-drámaíró, zenész lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 3. kedd, 17:30

Többszemközt: Beszélgetés Závada Péterrel

Bár a Bencs Villa nyárestéi véget értek, semmi ok a csüggedésre. Hiszen az ősz első vendége Závada Péter, költő-drámaíró, zenész lesz.
„Próbálkoztam a zenész szerepével, most azt mondanám, író vagyok, de doktoris egyetemista is, színházi ember. Sokan kérdezik, hogy melyik vagyok én. Én semmi furcsát nem látok ebben. A bölcsészek drámát, verset, rapszöveget, dalt egyaránt írhatnak. Talán egyedül az a szokatlan, hogy a költő elő is adja a szövegeit. Ezért a slam eleinte sokaknak furcsa volt.”

Závada Péter, Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjas költő-drámaíró. Tanulmányait az ELTE olasz-angol szakán, majd a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakán végezte. Az ELTE esztétikai doktori programjának résztvevője. 2009 óta publikál verseket. Legutóbbi verseskötete Roncs szélárnyékban címmel 2017-ben, Je suis Amphitryon című drámakötete pedig 2018-ban jelent meg a Jelenkor Kiadó gondozásában. A József Attila Kör és az Akkezdet Phiai trió tagja
Színházról, versekről és a slam poetryről is szó lesz majd szeptember első keddjén a Bencs Villában.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

További ajánlataink


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!