Program


Betegnaplók - Csáth Géza írásai alapján írta Varró Ilona Ágnes

Betegnaplók - Csáth Géza írásai alapján írta Varró Ilona Ágnes

Előadásunk Csáth Géza író és pszichiáter szövegei alapján született - pontosabban születik folyamatosan. Célunk ugyanis az, hogy az előadás a nézők szeme láttára nyerje el aznap esti egyszeri és megismételhetetlen formáját, hogy a színészi improvizációk ott, a valós időben hozzák létre a két karaktert, s a két karakter a művet.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 16. szombat, 19:00

Betegnaplók                                                                                                                                                                                           Csáth Géza írásai alapján írta Varró Ilona Ágnes
                          
Szereplők:
Csáth - Balogh Márton István
016-os beteg: Kovács Boróka

Mindketten a Keleti István Művészeti Iskola végzős színésznövendékei.

Rendezte: Varró Ilona Ágnes

A Betegnaplók az alkotás természetéről szól. A küzdelemről, az inspirációról, a bukásokról. Arról, ahogyan két ember - az alkotói válságtól szenvedő író és az elmegyógyintézetben kezelt skizofrén lány - együtt fedezi fel (újra vagy először) az alkotás élményét. De ki vallhatja magáénak a kész művet? A művész vagy a múzsa? És mi történik, ha elmosódnak a határok e két szerep között, és szereplőink már maguk sem tudják, melyikük az alkotó és melyikük az ihlető? Létezik egyáltalán olyan, hogy közös műalkotás? És milyen név szerepeljen a könyv borítóján?

Előadásunk Csáth Géza író és pszichiáter szövegei alapján született - pontosabban születik folyamatosan. Célunk ugyanis az, hogy az előadás a nézők szeme láttára nyerje el aznap esti egyszeri és megismételhetetlen formáját, hogy a színészi improvizációk ott, a valós időben hozzák létre a két karaktert, s a két karakter a művet. Alkotás az alkotásban.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

További ajánlataink


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!