Program


Blaskó Borbála: Csajka
4

Blaskó Borbála: Csajka

Csehov Sirály című színművének alapján

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 22. szerda, 19:00

„Csajka címmel egy olyan táncszínházi produkció kerül a nyilvánosság elé, amely Csehov Sirály című színművéből inspirálódott. A prózai részeket mozgásszínházi elemekkel kívánom vegyíteni, ezáltal erősítve a klasszikus csehovi mű alapmotívumait, és a karakterek közötti viszonyrendszerek bonyolultságát. Ezzel az alkotással célom elsősorban megtalálni és kiemelni az eredeti műből erőteljesen kiolvasható írói szándék érzékenységét, mindezt megpróbálom személyes érzetekkel és gondolatokkal ötvözve a tánc nyelvén is érzékelhetővé, és érthetővé tenni a néző számára. Saját olvasói intuícióimat a mozdulatok erejével szeretném megjeleníteni, és az eleve elrendeltetett, majd’ mindegyiküket kárhozatra ítélő, egyéni sorsukat markánsan ábrázoló klasszikus csehovi mondanivalóból egy kifejezetten érzékeny és lírai hangulati világot teremteni.” (Blaskó Borbála)

Csajka, magyarul sirály. Általános érvényű, a világban felmerülő problémaköröket ecsetelő alkotás megoldatlan és megoldhatatlan gondokkal, kérdésekkel, kézzelfogható válaszok nélkül. Eldöntetlen irányokkal, antagonisztikus nézetekkel, megfejthetetlen viszonyrendszerekkel, több szálon futó kapcsolatokkal. Szeretet nélküli szeretetéhséggel.

„…az előadás szinte mondatról mondatra halad (…) néhányat kimondva, néhányat átírva, a legtöbbet azonban fizikai akciókkal kifejezve. (…) (s ezek, valamint) a tárgyhasználat képzettársításai, illetve a vizuális hatások nemcsak újfajta színházi élményt jelentenek, hanem újfajta Sirály értelmezést is, a kettő együtt pedig egy felejthetetlen színházi élményt.”
(Zuti Krisztián)

Előadják a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói:
Bora Fanni, Babinchak Atanáz, Forgács Fanni, Bársonyosi Dávid, Bagossy Júlia, Sztojka Sebestyén, Venyige Petra, Romhányi Réka, Kovács Dorottya, Hevesi Fanni, Juhász Kitti, Juhász Jázmin, Biácsi Bettina, Knezics Elizabeth, Balogh Mariann, Ferenczi Dóra, Fehér Anna

Jelmez: Katics Veronika, Simon Ferenc István
Zene: Varga Zsolt
Dramaturg: Juhász Károly
Rendező-koreográfus: Blaskó Borbála

Az eredeti mű szövegét átdolgozta: Sztojka Sebestyén
Az előadásban megjelenik Kadosa Kiss József Zongorista című alkotása.

Az előadás hossza 80 perc.
16 éven felülieknek ajánlott.


Támogatók: Magyar Művészeti Akadémia, EMMI, NKA, Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, SÍN, L1 Egyesület

Képek forrása: puskelzsolt.com

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

További ajánlataink


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!