Program


Bolsoj Balett 2021/2022 - Hacsaturján: Spartacus

Bolsoj Balett 2021/2022 - Hacsaturján: Spartacus

Balettközvetítés élőben a moszkvai Bolsoj Színházból, 185 perc, 2021
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 7. vasárnap, 16:00

Rendező: Jurij Grigorovics
Díszlet: Szimon Virszaladze
A november 7-i előadás szereposztását még nem hozták nyilvánosságra

 

Az örmény származású világhírű szovjet zeneszerző, Hacsaturján 1954-ben írta a Spartacus című balettjét Raffaello Giovagnoli regénye alapján. A könyv 1881-ben jelent meg orosz fordításban  és nagyon népszerű volt az orosz olvasók körében, szinte nemzeti hőssé tette Spartacust Oroszországban, különösen a szovjet időkben és főleg a II. világháborút követően. A balettnek a leningrádi bemutató után bő egy évtizeddel Jurij Grigorovics 1968-as moszkvai koreográfiája hozta el az áttörő sikert, amelyben mindmáig láthatjuk a darabot a mindenkori legjobb Bolsoj-táncosokkal. A címszerep a hatvanas-hetvenes években Vlagyimir Vasziljev nagy szerepe volt.
A történet Spartacus, a thrák szabad emberből lett rabszolga gladiátor, lázadó rabszolgavezér harcát meséli el a szabadságért és szerelméért, Phrigiáért, akit rabszolganővé tettek a hódító rómaiak. Spartacus fellázad, s kezdetben győzedelmeskedik ugyan Crassus római hadvezér seregei felett, és Phrigiát is megszbadítja, de harca árulások miatt végül elbukik. Halála áldozat a szabadság oltárán.

A Bolsoj Balett 2021/2022 évadának további előadásai az Urániában >>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.

Belépőjegy: 3600 Ft

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

További ajánlataink


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!