Program


Borbély Zoltán orgonaestje

Borbély Zoltán orgonaestje

„Határon túli magyar orgonaművészek bemutatkozása a Belvárosi Főplébánia-templomban”
sorozat keretében Borbély Zoltán orgonaművész lesz az orgonaest meghívott vendége, aki az
Újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára, a Zentai Egyházzenei Fesztivál művészeti
vezetője.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 24. péntek, 19:30

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): C-dúr templomi szonáta K. 336 (Borbély Zoltán
orgona átirata)
Ad Wammes (1953*): Vallée des danses
Wolfgang Amadeus Mozart: Kis éji zene K. 525, Allegro, Romanze, Menuetto, Rondo (Borbély
Zoltán orgona átirata)
Maurice Duruflé (1902-1986): Suite op. 5 22´ Prélude, Sicilienne, Toccata

 

 

Életrajz:

 

Borbély Zoltán (1977*) zenei tanulmányait szülővárosában, Zentán kezdte Szokolai Zoltánnál harmonika szakon. A gimnáziumi évek alatt került kapcsolatba az orgonával. A budapesti Solti György Zeneiskolában Hock Bertalan növendéke volt. Az Újvidéki Művészeti Akadémián Andrija Galunnál, a grazi Művészeti Egyetemen Gunther Rost osztályában diplomázott. A grazi Johann Joseph Fux Konzervatóriumban csembaló és basso continuo szakon tanult Konstanze Rieckh osztályában. Számos mesterkurzuson vett részt Ausztiában, Németországban és Franciaországban. Orgonistaként 1993 óta teljesít liturgikus zenei szolgálatot; főbb működési helyei az újvidéki Mária Neve templom és a grazi ferences templom voltak. 2008 óta az Újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára. 2011 óta a zentai székhelyű Cor Jesu Alapítvány ügyvezetője, az alapítvány kántorképzőjének igazgatója, a Zentai Egyházzenei Fesztivál művészeti vezetője, a zentai orgona további fejlesztésének koordinátora. Európa nyolc országában és Észak-Amerikában hangversenyezett. A korabarokktól a kortárs zenéig minden irányzat megtalálható repertoárján, különösen szívesen játssza Maurice Duruflé, a francia későromantikusok és kortárs szerzők műveit. Az újvidéki Camerata Academica Vonószenekar, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint a belgrádi Szerb RTV Kórus és Szimfonikus Zenekar közreműködője szólistaként és zenekari művészként.

 

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

További ajánlataink


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!