Program


Borral folyó Kánaán - Séta a budai Várnegyedben és a nyugati pincerendszerében
3

Borral folyó Kánaán - Séta a budai Várnegyedben és a nyugati pincerendszerében

Sétánkon bemutatjuk Buda borászati történetét az első szőlőtőkéktől egészen a Borfesztiválig. Hová tűnt a budai borvidék, és milyen volt a budai bor? Sétánkon bemutatjuk Buda borászati történetét az első szőlőtőkéktől a filoxéra pusztításán át egészen napjainkig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 25. szombat, 16:00

 

Megtekintjük a Várnegyed egyedülálló gótikus ülőfülkéit, szót ejtünk Jókairól, de nem csak az íróról, kocsmákról, perekről, borhamisításról és a budai bor színváltozásáról is. Programunk végén a nyugati pincerendszerben megnézzük, hogyan tárolták az itt lakók a méltán híres nedűt, majd egy pohár finom vörösborral zárjuk utunkat.

Indulás: Öreg huszár szobor (Budapest, I. Dísz tér - Szent György tér - Palota út találkozásánál, a volt Honvéd Főparancsnokság mellett)

Érkezés: Budavári Mikve (Budapest, I. Palota út 1.)

Időtartam: 90 perc

Jó tudni!

A Borral folyó Kánaán című sétánk útvonala nem akadálymentesített, a séta végén, a nyugati pincerendszerben meredek lépcsőkön, szűk folyosókon is közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

A pincerendszerben egész évben állandó a hőmérséklet: 18-20°Cközött.

Programunk rossz időjárás (esőzés, havazás) esetén is elindul.

Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

 

 

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

További ajánlataink


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!