Program


Bosch+Bosch Finisszázs & Ludwig Lounge

Bosch+Bosch Finisszázs & Ludwig Lounge

A Ludwig Lounge programsorozat következő állomásán, a Bosch+Bosch vajdasági kortárs kiállítás finisszázs programjához kapcsolódóan két vajdasági magyar filmes, Tolnai Szabolcs filmrendező és Kovács István filmrendező munkásságát ismerheti meg a nagyközönség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 16. szombat, 16:00

Kurátori tárlatvezetés és filmklub a A Bosch+Bosch csoport és a vajdasági neoavantgárd mozgalom című kiállítás záró programján.

A Ludwig Lounge programsorozat következő állomásán, a Bosch+Bosch vajdasági kortárs kiállítás finisszázs programjához kapcsolódóan két vajdasági magyar filmes, Tolnai Szabolcs filmrendező és Kovács István filmrendező munkásságát ismerheti meg a nagyközönség.
 
PROGRAM

16.00–17.00
Szombathy Bálint képzőművész kurátori tárlatvezetése
(2. emeleti kiállítótér)

17.00–19.30
Finisszázs Filmklub

Kovács István Ostrom és Tolnai Szabolcs Minotaurusz című kisjátékfilmjének vetítése, beszélgetés a rendezőkkel Moderátor: Teszler Tamás, a Filmklub Szövetség alelnöke
A vetítés helyszíne: 1. emeleti, Előadóterem

Kovács István: Ostrom (kisjátékfilm, 22 perc)

A háború pusztította Szarajevóban egy magányos, bosnyák nő vízért indul, hogy végre hajat tudjon mosni. Döntésétől sem a szomszédai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani.
A film készítői az elmúlt szűk egy év alatt többek között elnyerték az Amerikai Filmakadémia Diák Oscar-díját, a Magyar Filmkritikusok díját, a Magyar Filmdíjat, a luxemburgi CinEast fesztivál közönségdíját, a BuSho fődíját, valamint a Cannes-i Reklámfesztiválon Kovács István rendező vehette át a legtehetségesebb fiatalokat, a legjobb diplomafilmet illető Young Director Award-ot.
    
Tolnai Szabolcs: Minotaurusz (kisjátékfilm, 47 perc)

A vajdasági magyar rendező „középhosszú” filmje Salgó Judit költőnő azonos című írásából készült. A Minotaurusz főszereplője Sinisa Tucic fiatal mozgássérült költő, „egy széthullott család és egy munkanélküli kulturális rovatszerkesztő, az újvidéki lét olykor kilátástalan szikárságába foglalva, ahol az élet szürkeségébe egyedül a direkt marketingesek szemfényvesztése és a neoavantgárd költők poézise keveri a színt.” (Szalkai Réka, Filmvilág online)
A film több szálon kötődik a vajdasági kultúrához, többek között egy neoavantgárd csoport a Slobodan Tisma és köre által évtizedeken keresztül folytatott a Láthatatlan művészet című performansz is szerepel benne.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

További ajánlataink


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!