Program


Catrin Finch & Seckou Keita

Catrin Finch & Seckou Keita

A BBC „a legjobb formáció”, a Songlines magazin pedig „a legjobb fúzió” díjával tüntette ki tavaly a duót. Nem csoda… A csoda az, ami a Müpa közönségét is le fogja venni a lábáról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 9. kedd, 20:00

Catrin Finch & Seckou Keita

A walesi Catrin Finch és a szenegáli Seckou Keita hárfa-kora duóját a véletlen hozta össze 2012-ben. Finch olyan turnéra készült, melyben Toumani Diabate lett volna a partnere, de egy szélsőséges katonai csoport megakadályozta, hogy Diabate elhagyja Malit. A próbákat nem törölhették, hiszen Finch még soha nem játszott afrikai hárfással, így aztán Toumani helyére keresni kellett valakit. Így esett a választás arra a rangos griot-ra, aki mellesleg apai ágon a Mali Birodalmat alapító Szundzsata Keita leszármazottja.

Nem kellett sok, szinte néhány nap alatt kiderült, hogy „alkalmi” kapcsolatukban háromezer mérföld és ezerévnyi hagyomány fonódik össze: a kelta és a nyugat-afrikai kultúrában egyaránt nélkülözhetetlen hárfáké; a kérlelhetetlen walesi bárdoké és a mali vagy szenegáli történetmondóké, a griot-ké. Emiatt vált Soar című új lemezük jelképévé az a fenséges ragadozó madár is, mely Nyugat-Afrikából tért vissza Walesbe többszáz év után.
Finch és Keita úgy élték meg a találkozást, mintha mindig is együtt játszottak volna. A következő évben, 2013 őszén már a világzene legrangosabb fórumán, a WOMEX-en léptek fel. Aki hallotta őket, pisszenni sem mert varázslatos hangulatú koncertjük közben, és utána nem könnyen tért magához a kábulatból. Még szerencse, hogy 2013-ban napvilágot látott bemutatkozó korongjuk, a Clychau Dibon, újra és újra feledhetetlenné téve a rendkívüli élményt.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!