Program


Choose Extra Cheese

Choose Extra Cheese

A fiatal, barátokból alakult Choose Cheese „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs), melynek zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 29. szerda, 20:00

Choose Extra Cheese

 Közreműködik:

    Menyhért Márton - gitár
    Cseke Dániel - szaxofon
    Berta Zalán - basszusgitár
    Baranyi Bence - dob

    vendégek:
    Pozsár Máté - zongora
    Kováts Gergő - szaxofon
    Raboczky Balázs - szaxofon
    Aram Shelton - szaxofon
    Szelevényi Vito - trombita

A fiatal, barátokból alakult Choose Cheese „esztétikai következetességgel és kompromisszumokat kerülő módon színre lépő fiatal kvartett” (Zipernyovszky Kornél, Magyar Narancs), melynek zenéjében számos forrás érhető tetten – mainstream, avantgarde és free jazz, blues, magyar népzene, kortárs és klasszikus zene egyaránt – s fontos számukra, hogy a (rég)múlt időktől a jelenig bezárólag megidézzék a nemzetközi és magyar zene számukra ikonikus alakjait. Egyúttal céljuk, hogy zenéjük létező, vagy éppen még nem létező stíluselemekből többet alkosson, mint az elemek összessége.

Előadásaik során előtérbe helyezik a jazz mainstreamjétől eltérő kompozíciós és improvizációs, úgynevezett „komprovizációs” technikákat, saját kompozíciók, improvizációk, akár a szabadimprovizáció önmagát dekomponáló előadására törekszenek. Erre leggyakoribb eszközük a melodikus, lineáris, egyben kollektív improvizáció, egymás ötleteinek tövábbgörgetése.

A zenekar nyitott formáció, így fellépéseire gyakran hív vendégeket is, tavaly augusztusi Opus-beli bemutatkozásukra például Papp Tamás zongoristát hívták meg. A mostani koncertre még nagyobb fába vágták fejszéjüket: a műsor első részében a Choose Cheese, kvartettként, korábbról már ismert darabjaiból válogat, a második részben viszont egy rendkívül erőteljes, zongora és négy szaxofon alkotta szekcióval egészülnek ki, hogy a Pozsár-tanítvány zenekarvezető-gitáros Menyhért Márton külön erre az alkalomra komponált legfrissebb darabját megszólaltassák. Ahogy a szerző fogalmaz: „egy jazztől eltérő hangszerelésű és kompozíciós technikájú darab lesz hallható, melyet egy nagyobb apparátus szólaltat meg. Az anyag messziről jazznek szól, de közelről hallgatva valami egészen másnak.”


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

További ajánlataink


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!