Program


Ciróka babakoncert

Ciróka babakoncert

Új karakterek és ölbeli játékok kalauzolják majd a kicsiket Zeneország varázserdejébe a Ciróka Babakoncerteken. A népszerű gyermekprogram 2014-es indulása óta töretlen népszerűségnek örvend, mind az alkotók, mind pedig a közönség körében. Az interaktív koncert célja a zenei nevelés mellett, hogy teret nyisson a családoknak a vidám közös játékra, ismerkedésre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 2. szombat, 16:00

Interaktív program a 0-3 éves korosztálynak bababarát környezetben!
Forgatókönyvíró és műsorvezető: Bukáné Kaskötő Marietta
Új köntösben a népszerű babaprogram

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy varázslatos hely, amit Zeneországnak hívnak. Ebben a szépséges kis országban minden varázslatos: a virágok, a fák, az állatok…, és mindenki varázsnyelven beszél.
Valahol a Ritmus-hegyen túl él egy leány, aki segíti Zeneország varázserdejének lakóit, akik gyakorta bonyodalomba keverednek. A korábbiakban Fáncsi, a kiselefánt, Zimm-Zümm a méhecske, Cirmike, a kiscica, Boróka, a kisróka és Lúd-Milla, a kisliba kalandjainak lehettünk részesei. A 2019/2020-as évadban viszont új szereplőket ismerhetünk meg, akik szintén izgalmas és mulatságos csintalanságokkal és játékos tanulással örvendeztetnek majd meg minket.
S hogy miért érdemes ellátogatni babakoncertjeinkre? A közös játék örömén túl, a picik nemcsak a zene világába nyerhetnek beavatást a pedagógiai szempontok mentén kialakított interaktív hangversenyeken, hanem a zenehallgatás, zenetanulás jótékony transzfer hatásaiban is részesülhetnek. A többek között Kodály Zoltán, Kokas Klára, Forrai Katalin és Deszpot Gabriella nevéhez fűződő kutatások ugyanis egyértelműen bizonyították, hogy a klasszikus zenét hallgató gyerekek szociális kompetenciái, érzelmi intelligenciája, ritmus- és egyensúly érzékelése, finommotoros készségei jóval magasabb fejlettségi szintet érhetnek el, mint zene nélkül cseperedő társaiké. Koncertjeink egyedi arculatát tehát a játékos képességfejlesztés és az önfeledt mókázás együttes öröme hatja át.

A móka és kacagás mellett a picik játszva ismerkedhetnek a zenével. Olyan zenepedagógiai módszerek épülnek be a forgatókönyvbe; mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizáció, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatás. Mindez játszva, dalolva, mondókázva, mozgásos-, és ölbéli feladatokkal és élőzenei kísérettel a Szimfonikusokból alakult kamaraegyüttesek jóvoltából. A műsor tematikája mindig az adott évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódik, erre fűződik fel az alaptörténet. A koncert végén pedig a hangszereket is megismerhetik közelebbről a gyermekek.
A Ciróka Babakoncerteket 2014-es indulása óta évadonként 3 alkalommal (ősszel, télen és tavasszal) 2-2, tehát összesen 6 alkalommal szervezzük meg. A program helyszíne 2018 őszétől a Zenekar székháza (Miskolc, Fábián u. 6/a., Fábián Malom). Ezeken az alkalmakon a próbaterem igazi játszóházzá alakul, sok-sok játékkal és színes kellékkel. A megszokott 3 turnus mellett pedig, évente 1-2 alkalommal a Népkerti Vigadóba is elvisszük a babakoncerteket.

Ajánlatunk


romantikus vígjáték két részben

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

További ajánlataink


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a…

Neoton musical musical két részben esőnap július 15.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!