Program


Compagnie XY / Rachid Ouramdane (FR): Möbius
8

Compagnie XY / Rachid Ouramdane (FR): Möbius

A Compagnie XY, a francia társulat már két előadással is ámulatba ejtette a Trafó közönségét. Ezeket bámulatos összhang, játékosság, elképesztő mutatványok és a csapatszellem törhetetlen ereje és fegyelme tette felejthetetlenné. Most mindenféle kellék nélkül térnek vissza, központban a test és annak légiessége: a Möbiusban is érvényesül a társulattól már megszokott minőség, most 19 akrobatával a színpadon kápráztatnak el minket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 20:00

Compagnie XY: Möbius

Együtt vagy egyedül? „A Möbius-szalag kétdimenziós felület, aminek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van .” Képzeljünk el egy teret, a Trafó színpadát, esetleg. Egy csapat akrobatát feketében és fehérben: mozognak egyszerre, külön, spirálban, néha hullámzanak, akár egy halraj, amelyet inspirál az a mágikus, jelenség, amelyet az együtt haladás rejtélyének gondolunk. Mi köt össze minket? És mi választ szét? Hol az egyén szerepe a csoportdinamikában? Mi az, hogy csoport? És az, hogy csapat?

Mintha ezekre a kérdésekre keresné a választ új előadásában a Compagnie XY, a francia társulat, amelyik már két előadással is ámulatba ejtette a Trafó közönségét: a Le grand C-vel és a Mégsincs estével. Ezeket bámulatos összhang, játékosság, elképesztő mutatványok és a csapatszellem törhetetlen ereje és fegyelme tette felejthetetlenné. Most mindenféle kellék nélkül térnek vissza, központban a test és annak légiessége: a Möbiusban is érvényesül a társulattól már megszokott minőség, most 19 akrobatával a színpadon kápráztatnak el minket.

Ahogy a Möbius-szalag bár egy oldallal rendelkezik, mégis a végtelen körforgást és állandóságot szimbolizálja, úgy itt egyszerre van jelen az egyén és a közösség, a természet és a kultúra, a kívül és a belül, elfeledtetve ennek minden ellentmondásosságát. Így a néző együtt repül az alkotókkal egyik helyről a másikra, ebben a gyönyörű, poétikus, végtelen körforgásban.

A Möbius az XY együttes és Rachid Ouramdane koreográfus közös munkája. A koreográfus szintén visszatérő vendég a Trafóban: Torzió című emlékezetes duettjét 2017-ben láthatta nálunk a közönség. Ouramdane első cirkuszi rendezése ez, így nem meglepő, hogy az előadásban keverednek az akrobatika, a tánc és a színház elemei.

Produkció: Cie XY
19 Akrobata: Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Alejo Bianchi, Arnau Povedano, Andres Somoza, Antoine Thirion, Belar San Vincente, Florian Sontowski, Gwendal Beylier, Hamza Benlabied, Löric Fouchereau, Maélie Palomo, Mikis Matsakis, Oded Avinathan, Paula Wittib, Peter Freeman, Seppe Van Looveren, Tuk Frederiksen, Yamil Falvella
Művészeti partnerek: Rachid Ouramdane, Jonathan Fitoussi, Clemens Hourrière
Fénytervező: Vincent Millet
Jelmeztervező: Nadia Léon
Akrobatika tanácsadó: Nordine Allal
Produkciós menedzser és adminisztráció: Peggy Donck and Antoine Billaud

Az előadás hossza 60 perc

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

További ajánlataink


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!