Program


Company Canario - Portrait Of Love

Company Canario - Portrait Of Love

Táncszínház a Gödöllői Barokk Színházban

Színesítse csoportjai gödöllői látogatását kedvezményes színházi programmal!
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 18. vasárnap, 16:30

Az európai ritkaságnak számító Gödöllői Barokk Színház, hazánk legrégebbi fennmaradt kőszínháza az idei év áprilisától valódi színházi évaddal várja látogatóit!

Ebben az évben több alkalommal olyan előadásokat is bemutatunk, melyek a tánc és a zene nyelvén a külföldi közönség számára is érthető, élvezhető kísérő programja lehet egy-egy kastélylátogatásnak.

A negyedszázada alapított Company Canario Historikus Táncegyüttes, Aranyos Ágota koreográfus, táncművész vezetésével az ország egyetlen olyan táncegyüttese, aki repertoárjában közel 800 év tánckultúráját idézi meg, híres királyi, fejedelmi és főúri udvarok táncainak, szokásainak felelevenítésével, kastélyok, várak termeiben, kertjeiben vagy pont kontrasztként, modern környezetben.

Az előadások bepillantást nyújtanak az európai reneszánsz, barokk, romantika korának világába, a magyar tánckultúra kevésbé ismert kincseibe, egyediségébe és a 20. század első  évtizedeinek divattáncaiba.

A vendégek rácsodálkozhatnak a kastély színházának különleges hangulatát adó kulisszás színpadképek átváltozásához, mely az előadások látványos, a régmúlt időket felelevenítő eleme.


„Portrait of love”

A Company Canario Historikus Táncegyüttes előadása egy szabadban eltöltött délutáni uzsonna keretében mesél a kor legnépszerűbb táncaival a szerelem „arcairól”. A táncosok a kastély Barokk Színházába „becsempészik” a természetet, szinte Watteau, Les Champs-Elysées festménye kell életre.

A táncjátékban, olyan táncok láthatók, mint a menüett, bourrée, gigue, rigaudon, gavotte vagy passacaille, melyek sokak számára csak a zenei szvittekből ismertek.

A táncok eleganciája, a finom gesztusok sora, egy lassúbb, nyugodtabb világba repítik el a nézőket, és mesélnek a szerelem jelentőségéről, vagy jelentéktelenségéről, mely ma is a mindennapi élet egyik mozgatórugója.
Előadás hossza 40 perc

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

További ajánlataink


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!