Program


Concerto Nyárestek II. RÁADÁS ( Vivaldi / J.S. Bach / Mozart )

Concerto Nyárestek II. RÁADÁS ( Vivaldi / J.S. Bach / Mozart )

Concerto Nyárestek
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 6. péntek, 20:00

Műsor:

Vivaldi: C-dúr kettősverseny trombitára, RV 537
J. S. Bach: A-dúr versenymű oboa d’amore-ra, 1055R
Vivaldi: g-moll fagottverseny, RV 495
Mozart: Esz-dúr Sinfonia Concertante - hegedűre és brácsára, K.364/320d

Vezeti és hegedűn közreműködik:Környei Zsófia
Közreműködik:Devecsai Gábor, Borsódy László (trombita);Stefán Zsófia (fagott);Ella Dániel (oboa);Móré László (brácsa)

Vivaldi és Bach barokk párosához a XVIII. század másik feléről Mozart társul e csillagfényes koncert programján, amelynek zenei irányítója és egyik szólistája a Concerto Budapest koncertmestere, Környei Zsófia lesz. Az utókorra mindössze egyetlen kottán rámaradó, ám ma oly népszerű Vivaldi-kettősverseny, a két trombitást főszerephez juttató C-dúr concerto a zenekar szólamvezetője, Devecsai Gábor és Borsódy László szólóival hangzik majd fel. A csembaló, oboa d'amore, oboa, de olykor még fuvola és hegedű szólójával is megszólaltatott Bach-mű, az A-dúr versenymű előadója az együttes oboistája, Ella Dániel lesz, majd a fagott szólam vezetője, Stefán Zsófia jut hasonló kiemelt szerephez: a Vivaldi kézírásával fennmaradt g-moll concertóban. A korabeli Párizs
és a zenekari játék terén különösen élenjáró Mannheim virtuóz együtteseivel megismerkedve alkotta meg Mozart 1779-ben Esz-dúr sinfonia concertantéját, mely háromtételes mű Környei Zsófia mellett a brácsa szólam vezetőjét, Móré Lászlót emeli majd szólistává. A 23 esztendős komponista művének eredeti kéziratából fennmaradt mindössze három lap egyikét néhány éve rekordáron, átszámítva majd' negyvenmillió forintért árverezte el a londoni Sotheby's.

Jegyek egységesen 3500 Ft-ért kaphatók, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Helyszín: Pesti Vármegyeháza Díszudvara (1052 Budapest, Városház utca 7.) (A koncertekre vonatkozó szabályzat eső esetén: rossz idő esetén az előadás esőhelyszínre való áthelyezéséről a Zenekar legkésőbb a koncert napján 15.00 óráig a www.concertobudapest.hu honlapon közleményt ad ki. Az esőhelyszín rossz idő esetén: ELTE ÁJK - Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. A kezdés az esőhelyszínen az eredetihez képest 30 perccel későbbre, 20:30-ra módosul.)

 

 

Ajánlatunk


Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!