Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok a zenével / Konvenciókon túl: kései stílusok
2

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok a zenével / Konvenciókon túl: kései stílusok

„A jelentős művészek kései stílusa nem a gyümölcsök érettségéhez hasonló. E művek nem kerekdedek, inkább ráncosak, foszlottak-tépettek, többnyire hiányzik belőlük az édesség, elutasítóan fanyarok, a kóstolásra karcosak.” A 20. század talán legjelentősebb zenefilozófusa, Theodor W. Adorno fogalmazott ekként Beethoven kései stílusáról szóló 1937-es esszéjében.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 23. vasárnap, 18:00

CSALOG GÁBOR VASÁRNAPOK – DIALÓGUSOK A ZENÉVEL | KONVENCIÓKON TÚL: KÉSEI STÍLUSOK

BACH, BEETHOVEN, LISZT, KURTÁG

 

MŰSOR:

Bach, Beethoven, Liszt és Kurtág művei

KÖZREMŰKÖDIK:

Csalog Gábor – zongora

Fazekas Gergely – zenetörténész

„A jelentős művészek kései stílusa nem a gyümölcsök érettségéhez hasonló. E művek nem kerekdedek, inkább ráncosak, foszlottak-tépettek, többnyire hiányzik belőlük az édesség, elutasítóan fanyarok, a kóstolásra karcosak.” A 20. század talán legjelentősebb zenefilozófusa, Theodor W. Adorno fogalmazott ekként Beethoven kései stílusáról szóló 1937-es esszéjében. Hogy igaza volt-e általában és Beethoven esetében különösen, azt a Bachtól Beethovenen és Liszten át Kurtágig ívelő koncertműsor fogja demonstrálni, a koncerthez kapcsolódó beszélgetésben pedig bizonnyal előkerülnek majd más szerzők is: olyanok, akik fiatalon írták kései műveiket, vagy akiknek az utolsó darabjai egyáltalán nem voltak „kóstolásra karcosak”.

Idén is folytatódik Csalog Gábor Dialógusok (a) zenével című sorozata, amelyben nemcsak a számára legkedvesebb zeneszerzőket és műveiket hívja párbeszédre, hanem Fazekas Gergely zenetörténészt is, akivel az egyes koncertek első felében beszélget majd a szünet után elhangzó kompozíciókról. A dialógusok további résztvevői: Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Liszt Ferenc, Johannes Brahms, Claude Debussy, Bartók Béla, Ligeti György és Kurtág György.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

További ajánlataink


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!