Program


Donizetti: Lammermoori Lucia / MET - EA

Donizetti: Lammermoori Lucia / MET - EA

Az ausztrál Simon Stone rendezésében a meredeken emelkedő pályafutású fiatal amerikai szoprán, Nadine Sierra lesz Lucia, míg a tragikus sorsú szerelmespár másik tagját a bel canto-tenorok élmezőnyének virtuóz kiválósága, a mexikói Javier Camarena alakítja majd a Riccardo Frizza által vezényelt előadásban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 21. szombat, 18:55

Donizetti: Lammermoori Lucia
A Met új produkciója

A lammermoori nász megindító története, amely már több alkalommal is szerepelt a Met HD-közvetítéseinek programján, most új rendezésben és új címszereplővel jut el a New York-i operaház globális közösségéhez. Az ausztrál Simon Stone rendezésében a meredeken emelkedő pályafutású fiatal amerikai szoprán, Nadine Sierra lesz Lucia, míg a tragikus sorsú szerelmespár másik tagját a bel canto-tenorok élmezőnyének virtuóz kiválósága, a mexikói Javier Camarena alakítja majd a Riccardo Frizza által vezényelt előadásban.

„Ritkán láttam ekkora izgalmat. Az aulában egy rendőr azt hitte, valamiféle zavargás tört ki, és gumibotját megragadva rontott be a lengőajtón - ám egyebet nem talált, mint tombolva ünneplő nézők zajos seregét” - írta egy szemtanú a Metben uralkodó Lucia-őrület egyik kitüntetett, Enrico Caruso részvételével ékes pillanatáról. Donizetti operájának 600 fölött járó előadásszáma és a Lucia főszerepeiben fellépett legendás énekesek névsora pedig arról tanúskodik, hogy a mű iránti érdeklődés azóta sem lanyhult. Ezt mutatja az is, hogy Mary Zimmerman ízlésesen modernizáló irályú rendezésének évtizedes diadalmenete után már érkezik is az újabb Lucia a Met hatalmas színpadára. Méghozzá ezúttal az eddig főleg a prózai színház világában otthonos, de 2019-ben már egy salzburgi operarendezéssel (Cherubini Medeájával) is sikerrel bemutatkozott Simon Stone színre állításában. Az előadás operai szexepiljét Sierra szopránja és Camarena tenorja mellett a lengyel Artur Ruciński erőteljes baritonja, valamint Matthew Rose tekintélyt sugárzó basszusa is gyarapítja majd.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Riccardo Frizza

Szereplők:
Lucia...................... Nadine Sierra
Edgardo................. Javier Camarena
Enrico.................... Artur Ruciński
Raimondo.............. Matthew Rose

Közreműködik a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:
díszlet: Lizzie Clachan
jelmez: Alice Babidge
fény: James Farncombe
rendező: Simon Stone

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

bohózat két felvonásban

További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!