Program


Dr. Aknai Tamás: A megragadható jövő. A futurizmus.

Dr. Aknai Tamás: A megragadható jövő. A futurizmus.

Dr. Aknai Tamás: A megragadható jövő. A futurizmus.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 3. hétfő, 17:30

A futurizmus több mint művészeti irányzat a 20. század első harmadában. Politikai és művészeti mozgalom. Jellegzetessége a múlt tagadása, a technika, a mozgás, a jövő, a sebesség, a dinamizmus pajzsra emelése. Kreatív módszereire a modern élet sajátos kifejezőeszközeinek keresése jellemző. 1909-ben adta ki F. T. Marinetti az első kiáltványt: „Megállapítjuk, hogy a világ nagyszerűsége új szépséggel gazdagodott, a sebesség szépségével... Egy versenyautó, kirobbanó lélegzetű kígyókhoz hasonlatos vastag csövekkel díszített motorházával... szebb, mint a Győzelem istennőjének szamothrakéi szobra...” Elbűvölte őket a modern technika, a közlekedés és a távközlés. Céljuk a polgári hagyományok lerombolása, az élet újjáalakítása. Témáik a modern, nagyvárosi jövő, technikai csodák, a gépek, a mechanika világa, sebesség, erő, dinamizmus, militarizmus, a forradalmak és háborúk éltetése stb. Képzőművészeti eszközeik az egymás utáni mozgásfázisok ábrázolása, a mozgás irányának érzékeltetése, erővonalak feltüntetése.

Előadó: Dr. Aknai Tamás, művészettörténész

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

További ajánlataink


Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel…

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!