Program


Égig érő paszuly - Magyar Népmese
2

Égig érő paszuly - Magyar Népmese

Az Egri Babszem Jankó Gyermekszínház előadásában nézhetjük meg ezt a tanulságos történetet, a Magyar Népmese Napjának közeledtével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 7. szombat, 10:00

Hol vót, hol nem vót, vót egyszer egy gyerekecske, göndöröcske, kerekecske. Avagy miket is beszélek! Dehogy vót kerekecske! Éppen hogy nem vót az! Soványka vót a lelkem, mint a szúnyog lehelete, mert nagy szegénységben éltek ám! Szóval vót egy fiúgyerek, úgy hívták, hogy Péter, lehetett két méter… Vagyis, jaj, hol jár az eszem, dehogy lehetett! Kicsinyke vót, mit a cinege pittyentése pitymallatkor. Az édesanyjával éldegélt egy vityillóban. Ezek olyan, de olyan szegények vótak, mint a kódis macskája, még annál is szegényebbek. Csak egy tehénkéjük vót, az is zörgő csontú, rusnya jószág, semmire se jó. Nem adott az annyi tejet se, ami szűkös megélhetésükhöz elegendő lett vóna. És ekkor a legényke gondolt egy merészet… ráült a tehénke csontos tomporára, s elindult véle a vásárba, hogy valami hasznos dologra cserélje a rusnya jószágot… no, így kezdődik egy kalandos
történet! Így bizony, hiszen a fiúcska nem mással tért haza abból a vásárból, nem mással, mint egy szem babbal, de nem ám a nagyból, hanem abból az apróbbik fajtából. No és mi nőtt abból az apró kis babszemből egy éjszaka alatt? No mi nőtt? Egy égig érő mese!

Szereplők: Péterke, Péterke édesanyja, Kecskeárus, Birkaárus, Öreganyó, Boszorkány, Háromfejű Sárkány

Az előadást óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére ajánljuk és mindenkinek, aki szereti a magyar népmeséket és a királylányokat!

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

További ajánlataink


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!