Program


Gyökér adja fáját, fája adja ágát - Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Gyökér adja fáját, fája adja ágát - Fábián Éva és tanítványainak koncertje

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét. Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 7. szombat, 19:00

Fábián Éva népi ének tanár, énekes és mesemondó előadóművész, aki az elmúlt 45 évben számtalan tanítványának adta át a népzene szeretetét.

1975-ig a Tolna Megyei Bukovinai Székely Hagyományőrző csoportjának énekese, mesemondója majd a Kalamajka zenekar és az Egyszólam zenekar énekes-gardonos mesemondója. 1979-ben a Népművészet Ifjú Mestere, 2009-ben pedig Életfa-díjat, az Oktatási és Kulturális Minisztérium életmű-díját kapta meg.

1999-től az Óbudai Népzene Iskola népi ének tanára, de oktatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is, illetve folyamatosan hagyományos mesemondást tanít a Hagyományok Házában.

Tanítványaival közös koncertjén egy olyan életműnek lehetünk tanúi, amelyben a mester és a tanítványok valódi egységet alkotnak.

Közreműködők:

Székely Levente
Juhász Zoltán
Sáringer Kálmán
Komáromi Márton, Komáromi Kristóf
Havay Viktória
Tankó Eszter - Gyimes
Hajtó Józsefné - Bukovina

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

További ajánlataink


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!