Program


FARSANGINDÍTÓ HANGVERSENY Operettszerzők a hangversenypódiumon

FARSANGINDÍTÓ HANGVERSENY Operettszerzők a hangversenypódiumon

Hogyan is ünnepelhetné másképp a komolyzene kultúráját elkötelezetten képviselő Nemzeti Filharmonikusok a farsang kezdetét, mint olyan darabokkal, amelyek könnyűek, szórakoztatók, kikapcsolódást kínálnak – ám mindeközben jottányit sem engednek a jóízlésből és a megmunkálás maximalizmusának igényéből?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 8. péntek, 19:30

FARSANGINDÍTÓ HANGVERSENY - Operettszerzők a hangversenypódiumon

Műsor:
Hector Berlioz: Római karnevál – nyitány, op. 9
Lehár Ferenc: Arany-ezüst ‒ keringő, op. 79
Lehár Ferenc: Concertino hegedűre és zenekarra
Jacques Offenbach: Orfeusz az alvilágban – nyitány
***
Ifj. Johann Strauss: Denevér – nyitány
Lehár Ferenc: Vilja-dal ‒ részlet A víg özvegyből
Lehár Ferenc: Giuditta ‒ Meine Lippen
Léo Delibes: Lakmé ‒ Virágduett
Ifj. Johann Strauss: Kék Duna keringő
Ifj. Johann Strauss: Bauern polka (Parasztok)

 
Szabadi Vilmos - hegedű
Pasztircsák Polina - szoprán
Schöck Atala - alt
Bősze Ádám - házigazda
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Dinyés Dániel


Hogyan is ünnepelhetné másképp a komolyzene kultúráját elkötelezetten képviselő Nemzeti Filharmonikusok a farsang kezdetét, mint olyan darabokkal, amelyek könnyűek, szórakoztatók, kikapcsolódást kínálnak – ám mindeközben jottányit sem engednek a jóízlésből és a megmunkálás maximalizmusának igényéből? A műsor, amelyetDinyés Dánielvezényel, túlnyomórészt olyan alkotók kompozícióit kínálja, akik kapcsolatban álltak a klasszikusok világával.

A farsang nagy hagyományú időszak, mely a hozzá tartozó önfeledt szórakozás ellenére elválaszthatatlan a kereszténységtől: vízkereszttől húshagyókeddig terjed. Miért farsangoltak a régiek? Hogy kimulassák magukat a nagyböjt kezdete előtt. Nem véletlen, hogy a farsang utolsó három napját karneválnak nevezzük – a latin eredetű szó (carne, vale = hús, istenhozzád) jelentése is erre figyelmeztet. Az NFZ korábban nem adott farsangindító hangversenyeket, az idei esemény újdonságot kínál az együttes közönségének. Szerzőink nem akárkik: ifj. Johann Strauss legnagyobb csodálója Brahms volt, Offenbaché Debussy, Lehárt Dvořák biztatta, hogy hegedülés helyett komponáljon. A műsor egyik szenzációja Lehár ritkaságnak számítóConcertinója asokoldalú virtuóz, Szabadi Vilmos tolmácsolásában. A vokális operettrészleteket az operaműfaj olyan sztárjai szólaltatják meg, mint Pasztircsák Polina és Schöck Atala, a közvetlen hangulatról pedig a népszerű rádiós és televíziós személyiség, Bősze Ádám konferálása gondoskodik.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

További ajánlataink


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!