Program


Fellini – A lélek festője

Fellini – A lélek festője

eliratos, olasz-francia-belga dokumentumfilm, 100 perc, 2020
eredeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 21. szombat, 11:00

                                                                                                                                                                                                                             

 

Rendező: Anselma Dell'Olio  
Operatőr: Daniele Botteselle
Vágó: Stuart Mabey
Zene: Antonio Fresa
Szereplők: Filippo Ascione, Fiammetta Profili, Sergio Zavoli, Damien Chazelle, William Friedkin, Terry Gilliam, Andrea Minuz, Aldo TasZene: Antonio Fresa

 

A filmművészet mestere, Federico Fellini pályája előtti tisztelgés jegyében érkezett a mozikba 2020-ban, a mester születésének centenáriumán a David di Donatello-díjas Anselma Dell’Olio dokumentumfilmje, amely elsőként foglalkozik a rendező „rejtett világának” feltárásával. Fellini örök érvényű műveivel, mint az Országúton, az Édes élet, a 8 és ½, vagy az Amarcord, új utat jelölt ki a filmművészetben. Alkotásaiban a valóság, az emlékek és az álmok sajátos módon olvadnak eggyé, senkivel össze nem téveszthető stílusában egyszerre van jelen az együttérzés, a költői emelkedettség, a groteszk humor és a miszticizmus.

 A centenárium alkalmából mozikba kerülő dokumentumfilm – amelyet beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál „Classics” szekciójának versenyprogramjába is – ez utóbbi témára fókuszál. A RAI és az olasz állami filmintézet raktárából származó exkluzív archív felvételek, ikonkus filmrészletek, és pályatársakkal, neves rendezőkkel folytatott beszélgetések segítségével megkísérelni rekonstruálni Fellini sajátos kapcsolatát a spiritualitással és természetfelettivel. Olyan neves filmrendezők is feltűnnek a filmben, mint Damien Chazelle, William Friedkin vagy Terry Gilliam; továbbá megszólalnak Fellini egykori munkatársai, közeli barátja, Sergio Zavoli újságíró és több neves szakértő, filmtörténész és filmesztéta is.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

További ajánlataink


Szerelem, érzékiség, pénz és botrány utáni hajsza Jean de Létraz pazar bohózatában, parádés szereposztással a Veres 1 Színház előadásában. Házasoknak…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!