Program


Franck Vigroux – CIE d'Autres Cordes (FR): Flesh
3

Franck Vigroux – CIE d'Autres Cordes (FR): Flesh

Egy autó kicsúszik az útról, egy furcsa és vad dimenzióba süllyed, eltemetve az időben. A néző szeme előtt fokozatosan tárul fel az a hely, ahol a valódi és az irreális összeolvad. Az előadás gerincét a zene, a vetítés, a narratíva és annak metafizikai dimenziója alkotja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 25. vasárnap, 20:00

Franck Vigroux – CIE d'Autres Cordes: Flesh

Egy autó kicsúszik az útról, egy furcsa és vad dimenzióba süllyed, eltemetve az időben. A néző szeme előtt fokozatosan tárul fel az a hely, ahol a valódi és az irreális összeolvad.

J.G. Ballard angol regényíró (a Karambol és A nap birodalma szerzője) világából, és Vigroux közúti balesethez kapcsolódó személyes tapasztalatából merítve, a Flesh feltárja a sokkot követő pillanatot; azt a pár másodpercet, amikor az idő megállni látszik vagy épp ellenkezőleg: végtelenül hosszúra nyúlik. Ez a momentum egy szürreális jelenetként válik láthatóvá, amelyben az elme mintha elválna a testtől. Ebben a dimenzióban az autótestek lebegő tárgyakként jelennek meg, az autópálya viaduktok hatalmas gólemekké válnak, az autómotorok látszólag lebegnek egy jégtenger felett. Vigroux és alkotópartnerei szenzációs vizualitással és elektronikus operával mesélik el egy autóbalaset megrázó történetét.

Az előadás gerincét a zene, a vetítés, a narratíva és annak metafizikai dimenziója alkotja. A felcsendülő hangok széles skálából építkeznek: elektronikus anyagokból, emberi hangokból, vagy épp a csembaló régimódi zenéjéből… Éppolyan erős munka, mint amennyire szédítő.

„Az Aucun Lieu (2013), majd a Ruines (2016) után Flesh-el a színpadon megjelenített zeneiségre koncentráló kutatásaimat folytatom, valahol a képzőművészet és az elektronikus opera közötti határon. Ez egy olyan előadás, amelyben mozgó emberi test, fényszobrok, szövegek, videók és zene egyaránt megtalálható. Egy újítani igyekvő, összművészeti alkotás, melyet párhuzamosan több kéz is ír. Kísérlet egy közös nyelv megalkotására, amely - a történet köré épülve - a világ egy más szegletét fedi fel, egy a tudaton túli teret, valahol a katasztrófa és a határozatlanság peremén...”


Franck Vigroux
Franck Vigroux az előadás zeneszerzője és rendezője is egyben. A zeneszerző-előadóművész páratlan képességekkel rendelkezik a hangok fabrikálása terén, fantáziája széles skálán mozog, így felhasznál minden hangot az elektroakusztikustól az ipari zajig, a modern kompozícióig és a kísérleti elektronikus zenéig. Dolgozott többek között olyan nemzetközileg elismert zenészekkel, mint Mika Vainio (Pan Sonic), Reinhold Friedl, Elliott Sharp, Joey Baron, Zeena Parkins vagy a Ars nova ensemble instrumental.

Rendező, koncepció, zene: Franck Vigroux
Videó tervező: Kurt d'Haeseleer
Koreográfiai tanácsadó: Myriam Gourfink
Tánosok: Azusa Takeuchi és Céline Debyser
Fény:Perrine Cado
Videó(grafikus): Olivier Ratsi
Díszlet koncepció: Carlos Duarte
Technika: Jérôme Bouchet és Samuel Herbreteau
Jelmez: Atelier Darwin
Dramaturgiai tanácsadó: Michel Simonot


Az előadás hossza 60 perc
14 éven felülieknek

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

További ajánlataink


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!