Program


Frida Kahlo és a szürrealizmus Mexikóban - Előadás

Frida Kahlo és a szürrealizmus Mexikóban - Előadás

Frida Kahlo azon művészek sorába tartozik, akiket nehezen lehet művészi irányzathoz vagy csoporthoz sorolni. Mégis, a művei sokszor szürrealista víziókat idéznek. Az 1930-as évek végén Mexikóba látogató André Breton, csodálattal adózott a Kahlo életét és belső vízióit szoros kapcsolatban ábrázoló művek előtt, amelyekről úgy vélte: ösztönönös erővel sugározzák mindazokat az alapelveket, amelyek alapján a szürrealisták alkottak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 15. kedd, 18:00

„Azt hitték rólam, hogy szürrealista vagyok, pedig soha sem voltam az. A saját valóságomat festettem meg, nem pedig az álmaimat.”

Mexikónak fontos helye volt a Breton által kigondolt művészeti irányzatban. Az Európában dúló háborúk miatt számos művész menekült az észak-amerikai országba, amely mitikus helynek is számított a prekolumbián kultúrák, az indián népcsoportok tárgyi világának különlegessége, valamint a mexikói forradalom miatt. Breton 1940-ben nemzetközi szürrealista kiállítást szervezett Mexikóvárosban, ahol a legismertebb európai szürrealistákon túl Mexikóban élő művészek alkotásait is bemutatták. A tárlaton helyet kaptak Frida Kahlo és férje, Diego Rivera alkotásai is, akik a kezdeti lelkesedésük ellenére később elhatárolódtak a mozgalom tagjaitól.

Előadó: Lantos Adriána

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

További ajánlataink


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!