Program


Gangszínház - Jancsó Sarolta: Mándy-estje - Kapucsengő #KuglerArt Szalon

Gangszínház - Jancsó Sarolta: Mándy-estje - Kapucsengő #KuglerArt Szalon

A Mándy Iván írásaiból összeállított különleges hangulatú est egy mára kiveszőben lévő, de egykoron virágzó dramatikus műfaj, a rádiójáték világát idézi, melynek maga Mándy utánozhatatlan és egyéni hangú művelője volt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 16. szerda, 19:00

Gangszínház: Jancsó Sarolta Mándy-estje
#kapucsengő

A Mándy Iván írásaiból összeállított különleges hangulatú est egy mára kiveszőben lévő, de egykoron virágzó dramatikus műfaj, a rádiójáték világát idézi, melynek maga Mándy utánozhatatlan és egyéni hangú művelője volt. Munkáiban művészi eszközzé nemesítette a kusza hangokat, az emberi, természeti és mechanikai effektusokat. Pályája kezdetén meg is kapta a bírálatot, hogy sokszor nem is lehet tudni, éppen ki beszél.
Ám nála ez nem hiányosság, éppen ellenkezőleg: írásművészetének jellemző stiláris jegye. A hangok, a zörejek, a zenefoszlányok révén asszociációs terek nyílnak, és a szavakba foglalható történéseken túl mélyre hatóan jellemeznek idegi, érzelmi és tudati állapotokat.
A kérdésre, hogy miért ír, egy alkalommal így válaszolt: „Értük. A lerongyolódott házakért. A megvakult ablakokért. Az udvarokért. A gangokért. A porolórúdért. Az ecetfáért. A sötét kapualjért, ahova az Isten behúzódott.”

Rendezte és előadja: Jancsó Sarolta
Közreműködik: Helle Maximilian, Kardon Annamari – zongora

A KuglerArt Szalonnal közös program.

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

elkafkásodás két részben

További ajánlataink


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!