Program


Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk

Győri Filharmonikus Zenekar - Variációk

A Dohnányi-variációk virtuóz szólószólamát a győri illetőségű, ígéretes tehetségű fiatal zongorista, Baross Ádám játssza, a hangverseny dirigense Berkes Kálmán lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 26. szombat, 19:00

Variációk

A Győri Filharmonikus Zenekar veszprémi hangversenyének műsorát a francia romantika nagy mestere, Hector Berlioz briliáns zenekari nyitánya, az 1844-ben készült Római karnevál indítja, amely a néhány évvel korábban bemutatott Benvenuto Cellini című opera anyagára épül. A zenei humor egyik legnagyobb mestere, a 20. századi magyar zene egyik klasszikusa, Dohnányi Ernő legnépszerűbb művei közé tartozik az 1914-ben készült Változatok egy gyermekdalra, amelyben egy mindenki által jól ismert kedves melódia válik sokszínű, végtelenül szellemes variációsorozat alapjává. A hangversenyt Csajkovszkij nagyszabású, fináléjában valódi orosz népdalt megszólaltató 4. szimfóniája zárja.

Műsor:
H. Berlioz: Római karnevál - nyitány, op. 9                                             
Dohnányi E.: Változatok egy gyermekdalra, op. 25                             
P. I. Csajkovszkij: IV. (f-moll) szimfónia, op. 36                          

Vezényel: Berkes Kálmán
Közreműködik: Baross Ádám - zongora

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

További ajánlataink


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!