Program


Hallottad-e hírét Beregvár megyének-Sodró együttes

Hallottad-e hírét Beregvár megyének-Sodró együttes

A Hallottad-e hírét Beregvár megyének című koncertelőadás során különleges zenei és táncos produkción vehet részt a nagyérdemű. A közel egyórás zenei és táncélmény alatt a kárpátaljai vidékre jellemző ismert népzenei és néptánc örökség vetítődik majd a színpadra, mindez kiegészülve a háttérben vetített archív történelmi anyagokkal, fotósorozattal, mely tájegységenként mutatja be a nemzetiségek múltját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 13. csütörtök, 18:00

HATÁRTALAN NAPOK - HALLOTTAD-E HÍRÉT BEREGVÁR MEGYÉNEK
Koncert

A Sodró együttes 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy Kárpátalján is tovább örökítse az autentikus magyar népzenei és néptánc örökséget, és népszerűsítse a táncházmozgalmat. Az együttes öt éve szervez állandó táncházakat, valamint folkkocsma programot Kárpátalján, amely az évek során a vidék táncházi bázisává alakult. „Véleményük szerint a néptáncnak és népzenének identitás erősítő és közösségteremtő ereje van”.

Az együttes rendszeres fellépője a kárpátaljai és Kárpát-medencei fesztiváloknak, különböző kulturális eseményeknek. Rendszeresen koncerteznek nemzetközi közönség előtt. 2019 januárjától a táncházmozgalmat Kijevbe is elvitték, ahová azóta negyedévente vissza járnak. Koncerteztek többek között Brüsszelben, Manchesterben, Rómában, New Yorkban, Clevelandben Kijevben, Prágában, a Duna Palotában, Nemzeti Színházban, Pesti Vigadóban és a Hagyományok Házában. Munkájuk során együtt dolgoztak már számtalan ismert zenésszel és táncossal. Évente muzsikálnak Szlovákiában, Szerbiában és Romániában is.  Az együttes tagjai: Galgóczy Martin – prímás, Halász Bertalan – harmonika, Tóth Sándor – nagybőgő, Kánai Bence – brácsa, Szalontai Richárd – ének, Egresi Alex – clarinét, Orosz Péter – tánc, Váradi Enikő – tánc, az együttes művészeti vezetője.

A csapat zenében és táncban igyekszik a kárpátaljai vidékre jellemző autentikus zenei világot bemutatni. Előadásukban a magyar népzene és tánc mellett ruszin, zsidó, szlovák és cigány nemzetiségek a kárpátaljai vidékre jellemző népzenei világát is bemutatják. A fiatal lendületes együttes Kárpátalja minden szegletéből gyűjti egybe a tagokat. A sodró lendület nemcsak nevükben, de előadásukban is megmutatkozik.

A Hallottad-e hírét Beregvár megyének című koncertelőadás során különleges zenei és táncos produkción vehet részt a nagyérdemű. A felcsendülő zenei anyagok között Bartók Béla kárpátaljai népdal gyűjtései is elhangzanak majd. A közel egyórás zenei és táncélmény alatt a kárpátaljai vidékre jellemző ismert népzenei és néptánc örökség vetítődik majd a színpadra, mindez kiegészülve a háttérben vetített archív történelmi anyagokkal, fotósorozattal, mely tájegységenként mutatja be a nemzetiségek múltját.

A Sodró együttes tagjai:
Galgóczy Martin – prímás, Halász Bertalan – harmonika, Tóth Sándor – nagybőgő,
Kánai Bence – brácsa, Szalontai Richárd – ének, Egresi Alex – clarinét,
Orosz Péter – tánc, Váradi Enikő – tánc, az együttes művészeti vezetője.

Az előadásban közreműködnek:
Kricsfalusi Miklós, Takács Dóra, Bak Dávid és László Georgina, a Kárpátalja Néptáncegyüttes táncosai.

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!