Program


Három temető, négy tematikus művészeti séta - Fiumei úti séta I.

Három temető, négy tematikus művészeti séta - Fiumei úti séta I.

Fiumei úti séta I.
Blaha Lujzától - Radnóti Miklósig.
A sétát Hargitay D. Dávid, művészettörténész vezeti.
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 23. vasárnap, 16:00


A műtárgy.com által  elsőként meghirdetett „Rejtett szimbólumok, történetek:  Egy rendhagyó séta a Fiumei úti temetőben”  című programunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel kibővítve tovább folytatjuk, immár hagyományt teremtve.

A Fiumei úti sírkertben egy művészettörténész – kutató  segítségével sétáink során a sírhelyek előtt állva betekintést nyerhetünk a „kulisszatitkokba”, avagy hogyan befolyásol  egy életmű egy síremlék felállítását, hogyan adja tovább üzenetét az elkészült mű  az utókornak?  Tapasztalataink szerint a Fiumei úti temetőben kiapadhatatlan  a híres emberek tárháza, azok eddig kevéssé ismert történetei,  ezért két részre osztjuk ezen sétánkat,  Blaha Lujzától – Radnótig,  majd Deáktól   Batthyányiig.  Megelevenedik többek között tehát Blaha Lujza emléke, aki színjátéka mellett méltósággal fogadta  az idő múlását is, de mindezek mellett azonban még megtanult vitorlázni is, beláthatunk majd Radnóti Miklós tragédiájába, hogyan élte meg ezen tragédiát önmaga, és hogyan felesége, Gyarmati Fanni? Ki volt Gombaszögi Frida, hogyan lett korának leghíresebb színésznőjéből egy sajtóbirodalom vezérigazgatója… és hogyan fosztotta meg mindettől a történelem viharos évtizedei…és hogyan hirdeti mindezt mauzóleuma?   Mi volt Csontváry, a festőóriás igaz története, mi volt alkotásainak kalandos története?  Sok -  sok ezernyi kérdés.

Szeretettel invitálunk mindenkit a Fiumei úti sétáinkra, mindazokat, akik szeretnék gyakorolni az emlékezés művészetét, ahol helye van a tiszteletadásnak, de a nevetésnek is, egyben hozzájárulva az általános műveltségünk gyarapításához.

A sétát Hargitay D. Dávid, művészettörténész vezeti.
 

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

További ajánlataink


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!