Program


Haydn: A Teremtés ( Concerto Budapest & Szutrély Katalin  & Sebestyén Miklós )

Haydn: A Teremtés ( Concerto Budapest & Szutrély Katalin & Sebestyén Miklós )

Concerto Budapest
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 16. szombat, 19:30

Műsor:

HAYDN: A Teremtés Hob. XXI:2

Közreműködik: Rost Andrea, Sebestyén Miklós, Rab Gyula, Purcell Kórus
Vezényel: Keller András

„Tegnap indult innen Budára ama nagy nevű Haydn Muzsikus-Doktor és Direktor, hogy a Nádor Ispányné Ő Császári Hertzegsége parantsolatjára elénekeltesse s elmuzsikáltassa a „Teremtés” név alatt esméretes remek munkáját...” 1800 februárjában a Bécsi Magyar Hírmondó jelentette ekképp a hírt, hogy kevesebb, mint két esztendővel A teremtés legelső, zártkörű, s egy évvel az oratórium első nyilvános bécsi előadása után, a 68. születésnapjához közeledő mester és vele máris „esméretes” alkotása útra kelt Pest-Buda felé. Ahol azután József nádor születésnapjának előestéjén, március 8-án valóban ő irányította A teremtés első magyarországi megszólaltatását. Haydn oratóriuma, a Genezis történetének csodálatos zenei megjelenítése azóta töretlenül része a hazai koncertéletnek, s pár éve immár Keller András és a Concerto Budapest repertoárján is visszatérően ott szerepel. Az emlékezetes előadások sora ezúttal egy olyan megszólaltatással bővül, melynek énekkara a
nagyszerű Purcell Kórus lesz, Rost Andrea és Sebestyén Miklós személyében pedig a New York-i MET színpadán is sikert arató művészeket is ott lelhetünk majd a pódiumon.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

További ajánlataink


Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!