Program


J.Haydn: B-dúr mise / M.Haydn: d-moll (Szent Ferenc) mise ( Concerto Budapest & Purcell Kórus )

J.Haydn: B-dúr mise / M.Haydn: d-moll (Szent Ferenc) mise ( Concerto Budapest & Purcell Kórus )

Két kompozíció a XIX. század legelejéről; két nagyszabású egyházzenei alkotás; két öregkori mű; a misekomponálás praxisát évtizedeken át előszeretettel gyakorló két fivér, Joseph és Michael Haydn reprezentatív szerzeményei: ily sokféleképpen írható körül a koncert programja, amelynek megszólaltatására a Concerto Budapest Vashegyi Györggyel és az ő nemzetközi hírű Purcell Kórusával szövetkezik majd.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 24. vasárnap, 19:30

2021. január 24. 19:30
Zeneakadémia – Nagyterem

J. Haydn: B-dúr mise, Hob. XXII:14
– szünet –
M. Haydn: d-moll (Szent Ferenc) mise, MH 826

Közreműködik:
Purcell Kórus,
Concerto Budapest
Vezényel: Vashegyi György

Két kompozíció a XIX. század legelejéről; két nagyszabású egyházzenei alkotás; két öregkori mű; a misekomponálás praxisát évtizedeken át előszeretettel gyakorló két fivér, Joseph és Michael Haydn reprezentatív szerzeményei: ily sokféleképpen írható körül a koncert programja, amelynek megszólaltatására a Concerto Budapest Vashegyi Györggyel és az ő nemzetközi hírű Purcell Kórusával szövetkezik majd. A közismert melléknevét (Harmoniemesse) a teljes fúvóskar hangsúlyos és olyannyira gazdag fantáziájú alkalmazásáról elnyerő B-dúr mise a híresebbik Haydn utolsó nagy műve, amelynek bemutatására 1802. szeptember 8-án a kismartoni Kálváriatemplomban került sor. Kevesebb mint egy esztendővel később, 1803. augusztus 16-án hangzott fel legelső ízben a Josephnél öt évvel fiatalabb, Salzburgban működő öcs ugyancsak kései szerzeménye, amelynek értékes kéziratát ma az Országos Széchényi Könyvtárban őrzik. Michael Haydn sokáig érdemtelenül mellőzött miséjét, amely annak idején a bécsi udvar megrendelésére született, korunkban döntően éppenséggel Vashegyi György erőfeszítéseinek köszönhetően fedezheti fel újra a hazai közönség.

Rendező: Concerto Budapest

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

További ajánlataink


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!