Program


Jó estét nyár, jó estét szerelem

Jó estét nyár, jó estét szerelem

Különös szenvedély és megszállottság keríti hatalmába Fejes Endre főhősét, aki lányok sorának ígér házasságot. De az ő életében is eljön a végzet, elveszíti a kontrollt az események, s maga fölött is – a lelepleződés és a tragédia elkerülhetetlen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 19. péntek, 19:30

A Budapesti Nyári Fesztivál idei kiemelt színházi bemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon Fejes Endre mára már klasszikussá vált műve, a Jó estét nyár, jó estét szerelem. Hidvégi Nóra új rendezésében nemcsak a romantikus novella és az abból készült film magával ragadó története elevenedik meg, hanem izgalmas színpadi eszközökkel éri el, hogy együtt éljük át az immár szlogenné vált címet egy meleg nyári estén.

Fejes Endre: Jó estét nyár, jó estét szerelem
romantikus dráma
A Szabad Tér Színház bemutatója

Egy átlagos külsejű, sötét ruhás fiú „görögös fejjel” – ő lenne a végzet? Amennyire groteszk, annyira valóságos. Töri a magyart, állandóan utazik, pazar szállodában lakik, méregdrága éttermekben vacsorázik, elkápráztatja a nőket. Amikor van pénze. Ha elfogyott, visszatérnek a mindennapok: albérlet, gyári munka, szilvaevés és a szótárak bújása, hiszen készülni kell a további „fellépésekre”.

Különös szenvedély és megszállottság keríti hatalmába Fejes Endre főhősét, aki lányok sorának ígér házasságot. De az ő életében is eljön a végzet, elveszíti a kontrollt az események, s maga fölött is – a lelepleződés és a tragédia elkerülhetetlen.

Dramaturg: Garai Judit
Díszlettervező: Klimo Péter
Jelmeztervező: Őry Katalin
Videó: Balogh Balázs
Zene: Vranik Krisztián
Producer: Bán Teodóra

Rendező: Hidvégi Nóra

Ajánlatunk


Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

További ajánlataink


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!