Program


kamara.hu/3  - Üveggyöngyjáték

kamara.hu/3 - Üveggyöngyjáték

kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja
kamara.hu/3
Üveggyöngyjáték

 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 17:00

Helena Winkelman: Az óra
Messiaen: Kvartett az idők végezetére

Reto Bieri (klarinét), Alexander Janiczek (hegedű), Várjon Dénes (zongora) Merel Quartet: Mary Ellen Woodside, Edouard Mätzener (hegedű), Alessandro D’Amico (brácsa), Rafael Rosenfeld (cselló) A fesztivál művészeti vezetői: Simon Izabella és Várjon Dénes

Hogy mi köti össze Helena Winkelman és Olivier Messiaen két műsorra tűzött művét? Az idő. A svájci-holland szerző Shakespeare 12. szonettjét zenésítette meg Az óra címmel. A költemény az elmúlás témáját járja körül a másodpercek haladásától a természet hervadásán keresztül az élet végességéig. Winkelman vonósnégyese a Merel Quartet számára készült, és a címzettek engelbergi kamarazene-fesztiválján került első ízben bemutatásra. Az előadás különlegessége volt, mikor a zenei imitálások mellett ténylegesen megszólalt a festői község templomának harangja, könyörtelenül emlékeztetve mindenkit az idő múlására. Messiaen 1941-ben, hadifogságban írt és előadott kvartettjében szintén jelen van az idő, ám az elmúlás helyett itt a tökéletesség kerül középpontba. A világi dolgoktól teljesen eltávolodó mű spiritualitásában rokonságot mutat Hesse Az üveggyöngyjátékának titokzatos közösségével, a Renddel.

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

További ajánlataink


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!