Program


Karácsonyi orgonakoncert / Előhang 18:30

Karácsonyi orgonakoncert / Előhang 18:30

A Müpa karácsony előtt hagyományosan orgonakoncertet rendez, amelyen énekkar is fellép: ilyenkor az orgona a maga fennkölt hangzásával, valamint az alkalomhoz illő kórusművek közösen segítik a közönséget belehelyezkedni az ünnepvárás hangulatába. Ezúttal három kórus is csatlakozik a hangszerek királynőjéhez.





 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 12. szerda, 19:30

Monica Melcova Szlovákiában született, és már ötéves korában megismerkedett a zongorával és az orgonával. Kassai alapfokú tanulmányai után felsőfokon előbb Bécsben képezte magát Martin Haselböck és Michael Radulescu növendékeként, majd a párizsi Conservatoire hallgatója lett, itt Olivier Latry és Michel Bouvard óráit látogatta. Számos nemzetközi versenyen (Bruges, Zilina, Lisszabon) szerepelt sikerrel. 2002-ben egy éven át tanított Japánban, azóta időről időre visszatér az országba, hogy mesterkurzusokat tartson. Rendszeresen fellép Európa nagy koncerttermeiben és katedrálisaiban. 2008 óta a San Sebastian-i Musikene zenei egyetem improvizáció-tanára.
A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola harmincéves története 1988-ban kezdődött, alapítója ifjabb Sapszon Ferenc karnagy és pedagógus. Az intézmény, mint honlapján hirdeti, „Kodály nemzetnevelő elveit szeretné megvalósítani, ezért nevelésének egészében fontos szerepet tölt be a zenei nevelés. A tizenkét évfolyamos, fővárosi és Pest megyei beiskolázású intézményben egy nevelési egységben él általános iskola, gimnázium, zeneiskola és zeneművészeti szakképzés.” […] „Szinte evidens volt, hogy - ha a kodályi elveket, szándékokat végiggondoljuk - kórusiskolát kell létrehozni! Kórusiskolát, a nyugat-európai katedrálisi kórusiskolák mintájára, a magyar kodályi hagyományok folytatójaként.” A karácsonyi koncerten az iskolát három énekkar képviseli, az intézmény kóruspedagógusai, Brebovszky Klára, Sapszon Borbála és Tóth Márton vezényletével.

Műsor:

Marchand: Grand dialogue
Vivaldi-Bach: D-dúr concerto, BWV 972
J. S. Bach: E-dúr toccata, BWV 566

Vezényel: Brebovszky Klára, Sapszon Borbála, Tóth Márton

orgona: Monica Melcova

Ajánlatunk


Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így van. A kérdés attól még eleven: be vagyunk-e zárva az anyanyelvünkbe, vagy épp ellenkezőleg: magyarnak lenni nemcsak kollektív neurózis, de kollektív boldogság is.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

További ajánlataink


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!