Program


KÉT NOÉMI NAGYKANÁLLAL

KÉT NOÉMI NAGYKANÁLLAL

SALY NOÉMI művelődés- és gasztronómiatörténész, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari múzeum nyugalmazott munkatársa és SÜMEGI NOÉMI kulturális újságíró, aki több mint tíz évig volt a Magyar Konyha gasztrokulturális magazin felelős szerkesztője, havonta egyszer leül beszélgetni. Konyhákról itthon és a világban, ételekről és életekről a múltban és manapság.  több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 7. kedd, 18:00

KÉT NOÉMI NAGYKANÁLLAL

SALY NOÉMI művelődés- és gasztronómiatörténész, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari múzeum nyugalmazott munkatársa és SÜMEGI NOÉMI kulturális újságíró, aki több mint tíz évig volt a Magyar Konyha gasztrokulturális magazin felelős szerkesztője, havonta egyszer leül beszélgetni. Konyhákról itthon és a világban, ételekről és életekről a múltban és manapság. Az evés kultúrája, nagykanállal.

FEBRUÁR 14. HÉTFŐ 18.00
Bevezető előadás.

MÁRCIUS 21. HÉTFŐ 18.00
BÖJTI SZELEK A KONYHÁBAN

Farsang után, húsvét előtt tartották a régiek a nagyböjtöt, aminek még a mai modern világunkban is hagyománya van. No, de mit is nevezünk pontosan böjtnek, mitől tartóztatjuk meg magunkat és miért? Testi böjt nincs lelki megtisztulás nélkül, de az étkezést tekintve mi a teendő? Csak húst ne együnk, vagy halat, tojást, tejterméket sem? Csak pénteken tartsunk böjtöt? Napi többször étkezzünk, de csak egyszer lakjunk jól? Mondjunk le az alkoholról, a csokoládéról? Erről fog mesélni SALY NOÉMI
művelődés- és gasztrotörténész, akinek a tudásánál talán csak a szíve és a humora nagyobb. Beszélgetőtársa SÜMEGI NOÉMI kulturális újságíró. Mindent meg fogunk tudni a szerzetesek szokásairól, a népi és egyházi hagyományokról, és arról is, hogyan változott mindez az évek során, és mit érdemes ezekből ma is megtartanunk.

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

További ajánlataink


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!